Stoovitud porgandid

Rõõsas koores või piimas stoovitud porgandid sobivad nii lisandiks kui ka omaette roaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandit

4 dl vett

1 tl soola

1 tl suhkrut

1,5 dl 10% rõõska koort või piima

2 sl nisujahu

2 sl võid

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Pane potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid peaaegupehmeks.

Sega jahu ja rõõsk koor/piim, lisa porganditele ja sega hoolega. Sega juurde või. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud.

Serveeri soojalt.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mul
postitatud 06.09.2010 16:33

vanatädi teeb neid niiviisi, keele viib alla. Rammus küll, aga ülimalt maitsev.

Ivar
postitatud 24.11.2010 18:40

Mul oli kilo porgandeid, millega tuli kiiresti midagi ette võtta. Üks sõber mainis, et vanaema teeb tal ülimaitsvaid stuuvitud porgandeid. Sain nüüd minagi sellega hakkama ja tunnistan, et midagi nämmi-nämmimat on raske teha porganditest. See on nii rammus ja maitsev nagu supp+praad+magustoit.

Dee
postitatud 09.01.2012 20:57

Nii hea! Nagu Ivar ütles: supp-praad-magustoit. :D Lapsepõlves tehti meile koorega varianti, aga ise armastan nüüd teha toorjuustuga. Lisan alati ka natuke musta pipart.

Kadri
postitatud 23.09.2013 22:19

Väga maitsev. Ainuke probleem oli see, et toorjuustuga (kasutasin la fresca toorjuustus) tehes kipus kaste hirmus paks olema. Lisasin paar tortsu piima, et vedelamaks teha. Lõpuks lisasin ka värsket peterselli. Tulemus oli väga hea.

yakushima
postitatud 12.03.2014 20:37

Lihtsam on porgandid koorega keeta. Koorida ja viilutada. Panen paja põhja törtsu oliiviõli, jämedalt tükeldatud sibul ja Vastse-Kuuste suitsu ribiliha kondita (kuubikud). Siis Merevaigu sulatatud juust, veidi rõõska koort, viiepipra segu ja sool. Mittemingit jahu ega suhkrut. Porgand on ise väga magus.

Dee
postitatud 05.10.2014 16:27

Tegin täna jäle seda imeliselt head rooga. Sel korral lisasin nii rõõska koort kui toorjuustu. Sõime koos ahjus tehtud kanapoolkoibadega. Imehea, kiidan!

08.01.2015
postitatud 08.01.2015 05:10

Lapsepõlve lemmik! Maitseb ikka hea!!!!

Qsti
postitatud 02.03.2016 19:03

Mõnusad lapsepõlvehõngulised porgandid (hernestega). Kasutasin mascarponelõpu väga edukalt sellesse rooga.

Pille
postitatud 03.07.2016 09:40

Ma olen mõnikord teinud hoopis nt Vigala maitsestatud ürdikreemiga, jääb ka mõnus!

Koolilaps Ahto
postitatud 25.08.2018 18:05

Tahaks kindlasti proovida!

Kybarsepp
postitatud 30.03.2021 15:30

Eriti nostalgiline roog kaugest lapsepôlvest :)