Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Mulgi kapsad

Tuntud Viljandimaa ehk mulgi roog hapukapsastest, sealihast ja kruupidest. (NB! "mulgikapsad" vs "Mulgi kapsad"). 

kuuele

Pane kapsad keedunõusse. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud sealiha ja pestud kruubid.
Lisa niipalju vett (umbes 5-6 dl), et toiduained oleksid kaetud.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 2-3 tundi, kuni kapsad, kruubid ja sealiha on pehmed. (Vajadusel lisa veel veidi vett). NB! Segada pole vaja!
Valmis kapsad maitsesta soola ja suhkruga.

* Mina kasutan terveid kruupe (jäävad hamba all mõnusamad, kui tangud) ja sea kaelakarbonaadi (väherasvasem, aga ikkagi maitsev). Hapukapsas on Uus-Kongo talu oma.

RETSEPTI TOETAB: OMA PÕRSAS!

Oma Põrsa kaubamärk pakub värkset ja kvaliteetset eestimaist marmortüüpi sealiha otse oma farmist Lääne-Virumaalt Vajangult. Farmis kasvavad sead, kelle emaliinid pärinevad Eesti tõugudest Yorkšir (Eesti suur valge) ja Landrass (Eesti maatõug), isaliin on Kanada Djurok. Tõugude ristamisel on saadud kõrgekvaliteedilne marmortüüpi sealiha, mis omadustelt on mahlane, hõrk, vähese pekiga. Oma Põrsas pakub jahutatud sea- ja põrsaliha, mida on võimalik tellida koju nende veebilehelt (www.omaporsas.com) või osta Oma Põrsa müügipunktidest Tallinnas Mustamäe ja Nõmme turul.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
  • Sealiharoad
  • Aedviljaroad
  • Eesti
2-3 tundi


Kommentaarid:

(22.05.2010 14:36:18)
Ma pole kruupide sõber, aga need kapsad maitsesid mulle küll, natuke vähem kruupe paneks vast.
hexy
(25.11.2008 20:32:39)
Pole nii pikka aega seda toitu teinud... Lausa keele viis alla!
Dee
(12.11.2012 22:35:26)
Vaga maitsev tulemus oli. Laspsele ka meeldis, ja see on meie peres oluline!
Piret
(25.12.2012 16:47:59)
väga maitsvat tulid. teen neid nüüd väga tihti
Leida

Kommenteeri