Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Nami-Nami kaneelirullid vegetaarroog

Minu klassikaline kaneelisaia retsept. Tegelikult teen sellest tainast tavaliselt nii pidusaia (laon kaneelirullid rõngasvormi sisse ja küpsetan ahjus kuldseks; pärast hea murda) ja lisaks siis veel suure portsu kaneelisaiakesi.

36 tk

Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks.
Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks.
Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde) ja keera rulli, alustades laiemast servast.
Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit.

NB! Samast tainast võib valmistada ka pidusaia.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Eesti


Kommentaarid:

(14.10.2005 16:33:50)
Pille idee oli hea. Väga vahva tuli.
Pim
(27.10.2006 18:02:20)
Täna tegin just nii, et ladusin suurde ümmargusse vormi pidusaiaks ja mõned üksikud saiakesed veel pealekauba. Tainas kerkis väga hästi. Täidisesse panin pooleks fairiini- ja tavalist suhkrut, tuli väga-väga maitsev. Liigagi maitsev ;)
Aari
(2.02.2008 21:01:20)
Mina sulatasin pärmi suhkruga, aga muidu tulid väga head ja pehmed.
Kadri
(25.05.2008 13:32:46)
Tegin ka täpselt selle retsepti järgi selle taina, aga minul jäi küll tainas liiga vedel, nii et pidin umbes 200g jahu juurde panema kui siin kirjas oli. Ei tea kuidas minul siis nii juhtus, kuigi vedelikukogused olid ju samad.....:( Arvasin juba et saiad nässus, et taigen vaevalt nüüd kerkib nii kui peaks, aga tulemus oli super. Saiad väga pehmed ja maitsvad!
niina
(30.05.2008 17:49:01)
Niina , vabalt võis olla, et pidid jahu rohkem panema. Põhjus oli jahus, selle veesidumisvõimes, mis võib olla üpriski erinev. Suurtele pagaritööstustele läheb selline info koos iga jahukoormaga, aga poodiminevatele pakkidele ei hakka keegi kirjutama kui palju vett võib jahule lisada, et tuleks paras tainas.
Kaiku
(4.08.2008 15:49:45)
Väga maitsvad ja kohevad saiakesed tulid, kui poleks piim otsa saanud, oleks ma need üksi ära söönud :) Kuna kahekesi palju saiakesi ära ei suuda süüa paari päevaga, mil nad kõige maitsvamad on, siis tegin pool kogust ja sain 16 suuremat kaneelirulli. Peale raputasin tuhksuhkrut ;)
Liiz17
(17.08.2008 20:17:42)
Tõelised lemmikud! Mulle meeldib veel valmis shokolaaditükikesi ja pärlsuhkrut rulli vahele lisada, saab eriti magusad saiakesed.
Sirliiz
(19.09.2008 22:19:05)
Täidisesse segasin nii valget kui pruuni suhkrut.
Jahu läks minulgi veidi rohkem.
No küll ikka maitsesid hästi! Kuna meid oli 2, aiis jagasin retseptis antud kogused kolmega ja sain 12 rulli. Rullid haihtusid välgukiirusel... :D
Dee
(21.09.2008 14:41:18)
Teen juba teist korda selle retsepti järgi ja ütlen ausalt, et nii häid ja suus sulavaid pirukaid pole ma kunagi varem teinud. Super!!!
Maris
(29.09.2008 11:33:06)
Tehtud. Tulemus kiitust väärt! Elu esimesed kaneelikuklid ning elu teine pärmitaigen!! Kommentaariks niipalju, et jahu lisasin rohkem ja täidist tegin kolmekordse koguse. Kolmekordne kogus täidist oli palju, seega järgmisel korral kahekordne täidisekogus. Ja vaatamata minu improvisatsioonile ja täielikule algakaks olekule, oli tulemus tohutult hea! Ma ei karda enam pärmitaigent!
laiskus lämmatab
(21.10.2008 10:20:49)
Väga head tuli! Välimuselt paistsid millegipärast kuivad, kuigi tegelikult polnud üldsegi. Aga mulle meeldis, et ka tainas oli magus ja hästi pehme ja õhuke (sellest kõigest sain muidugi alles süües aru, pole pärmitainaga eriti kursis).
Marju
(22.11.2008 9:18:02)
Ma juba mõnda aega küpsetan selle retsepti järgi ja hirmus head saiad tulevad.
Paabu
(1.12.2008 14:44:45)
Kinnitan, et saiakesed tulid väga mõnusalt pehmed.
Infanta
(11.01.2009 9:00:23)
See on vist esimene retsept, mis kohe esimesel korral vaga hasti 6nnestus. Kasutasin kuivparmi, k6ik toimis. Tanan hea retsepti eest!
Maile
(6.02.2009 16:45:37)
väga väga hea rullid tulid! soovitan...minulgi läks jahu rohkem vaja kui repseptis ette nähtud :)
kätz
(12.02.2009 15:55:18)
fantastiliselt head kaneelirullid tulid. Väga pehmed ja suus sulavad :) PS: minagi lisasin rohkem jahu kui retseptis antud.
meri
(13.02.2009 22:06:01)
Mina üritasin dl mõõdu järgi jahu panna ja ma ütleks, et peaaegu poole vähem läheb.
Aga nad on tõesti väga pehmed ja väääga hääääd need saiakesed!!!:) Eriti soojalt ja eriti piimaga
Kratt
(16.03.2009 23:10:57)
Jah, pole muud lisada, kui et väga maitsvad tulid; Või asemel määrisin lahtirullitud taigent munaga, ning seejärel riputasid kaneeli-suhkru seguga üle - selline asi nagu käe sees. Minul tuli 21 rulli - ei tea,kas lasin vähe kerkida v mis? IOgaljuhul olid pehmed ja väga ilusad; lahtise otsa panin rulli alla, nii et rullid tulid nagu tornid; jahu panin veidi vähem siinmärgitust - taigen tundus paras ning kerkinuna oli tainas pehme, samas väga hästi rullitav. Soovitan, kes soovib meest v külalisi üllatada; EI SOOVITA neid saiakesi teha, kui sa oled üksi kodus ja sul on kodus piisavalt külma piima.
Suviki
(27.03.2009 12:46:40)
Just need õiged kaneelisaiad, parimad ahjusoojalt, peaaegu et suus sulavad. Mulle meeldib, kui täidist ikka nii vahel on, et maitset ka tunneb, mitte ei ole ainult sai. Samas liiga palju ei ole ka hea.

Dagris
(1.05.2009 20:01:03)
Proovisin ka nüüd pidusaia teha. Algul võtsin suure lahtikäiva vormi (28 cm vist), tegemise käigus sain aru, et läheb hoopis pisike 24 cm vorm. Pidusai paisus hoolega ja jäi päris naljakas tegelikult, aga suuremasse vormi ei oleks osanud saiu paigutada. Kas keegi on veel pidusaia teinud? Kuidas? :)
Marju
(12.08.2009 10:38:14)
Täiesti kohutav! Ma sõin pool plaaditäit üksi ära! Tõepoolest ülimaitsvad ja ega enne pidama ei saa, kui kurguni täis oled! Panin veel ühe muna ka juurde. Igaljuhul teen varsti jälle!
sutsik
(17.09.2009 19:13:11)
Ma teist korda teen ja ikka ei tule valja...sellised pisikesed notsu saba moodi kakid tulevad vaid, et kui yles tosta siis naeb iga keerukoha juurest labi. Kuigi keeran ilusti kokku ja seekord tegin tapselt sentimeetrite moodu jargi. Tainas kerkib hasti. Miks nad sellised kohevad ja paksud ei tule nagu sul retsepti pildil? appi!
kati
(15.10.2009 17:39:28)
Sellest ongi saanud mu igakordne kukliretsept. Tänaseks olen ka selgusele jõudnud, miks mul esimesel korral nii palju jahu läks. Nimelt panin ma vett 10x koguse. Normaalne jah! A ikka sai asja! Sel korral unustasin piima panna ja kuna tainas kuiv tundus, udasin aga õli sisse. Lõpuks siis taipasin ja panin piima kah! Vahele sobib praegusel ajal õunatükikesi panna. Väga mahlane ja mõnus.
laiskus lämmatab
(22.12.2009 12:14:47)
See on üsna ok retsept:)
Libanõid
(7.01.2010 0:42:15)
Yeii! Kohe saab teine laar valmis. kühveldasin veel kamaluga rosinaid sisse ;) Muidu väga tainas, ei tulnd liialt magus, nagu paljud armastavad teha.

tänud retsepti ja selle lehe eest! Kindlalt parim retsetileht netis. kahjuks varem pole siia sattunud, ega kusagil reklaami kohanud. Jõudu!
jorss
(7.02.2010 14:57:46)
Väga maitsvakesed tulid, aga kas keegi äkki teab mingit nippi kuidas need järgmisel päeval ka pehmed oleksid?
Kiki
(11.03.2010 16:48:55)
väga hea retsept. taigen tuli ilus ja kohev. mina lisasin jääkapist kooritud õuna. Hakksiin tükkideks ja panin vahele :) väga mõnsa.
anton
(9.08.2010 23:04:23)
Sellest taignast on saanud mu magusa pärmitaigna kuldretsept. Tegin täna šokolaadi-rosinatäidisega kringlit. "Saia"põlgurist mees sõi kolmandiku kringlit 20 minuti jooksul üksi ära :D
k
(26.09.2010 13:52:49)
mina olen ka selle retsepti järgi teinud. eelmistele kommenteerijatele, kellel seasabad tulevad...selleks et saiake tuleks kohev ja pehme, on juba vanaemade tarkus, et tainast tuleb sõtkuda umbes sada korda ühtlaste liigutustega, et pärm hakkaks "elama". ja mida rohkem vett asendad piimale, seda pehmemad tulevad. piim kuivatab saia. nii rääkis minu vanavanaema:) vot!
hh
(6.01.2011 17:54:29)
Segasin täidise sisse kogemata kaneeli asemel piparkoogimaitseainet- esimesed rullid tulid väga särtsud! Panin sulavõid ja kaneeli juurde. Teine plaaditäis tuli vähe "mahedam". Aga pisut piparkoogimaitseainet ei tee paha! Soovitan!
Sunnari
(24.03.2011 20:38:58)
Mu elu parim pärmitaigen. Tegin täidise fariinisuhkruga. Usun, et pisut piparkoogi maitseainet juurde, on väga hea mõte.
Marii
(30.10.2011 18:31:31)
said just valmis ja nüüd pugin koos klaasi piimaga.. ma arvan, et järgmine kord panen shokolaadi ja rosinaid ka vahele.
kiku
(23.08.2012 17:16:24)
Teistkordselt tulid väga maitsvad. Täidist natuke timmida ja siis olen ülikõva kokk. Aitäh retsepti eest.
Siim
(28.09.2012 20:11:53)
Taas jäin kaneelisaialõksu. :D
Parim retsept.
Tainas on nii hästi käsitletav, kogused toimivad; jahu panin rohkem ainult esimesel korral kunagi ammu tehes, kõik järgnevad sada korda olen saanud elu parimad saiakesed retseptis olevate kogustega.
Täna tegin vahelduseks ühe ampsu minirulle.
Aitäh väga täpse ja väga hea retsepti eest, Pille. :)
Dee
(4.10.2012 16:31:04)
Kui kuivpäermi kasutada, kui palju seda siis panema peab?
Kätlin
(11.10.2012 10:32:14)
Kätlin, nii Nordicu kui Veski-Mati kuivpärmipakile on kenasti peale kirjutatud, mitmele grammile presspärmile paki sisu vastab. :)
I se vaatan ka alati sealt.
Panen siia ka need kogused:
Nordic Yeast kuivpärm 12g vastab 50g-le presspärmile (ehk siis 1 presspärmi kuubik).
Veski-Mati kuivpärm 11g vastab 30g-le presspärmile.
Dee
(21.01.2013 20:48:15)
SUPER!! Esimest korda tegin pàrmitaina ja kaneelirulle! Super maitsvad tulid :) Kuigi jahu panin kyll rohkem, kui siin kirjas ;) Aga tainas kerkis ja ylihea sai!
Sirli
(16.02.2013 23:27:49)
Kui mitu saiakest sellest kogusest umbes saab?
jaan
(17.02.2013 10:07:08)
Jaan, kogus on kenasti retsepti juures kirjas - 36 tk. Aga eks see oleneb sellest, kui paksuks taina rullid ja kui paksud on Su lõigatud viilud jne jne.
Pille
(17.02.2013 18:17:43)
Tegin just ja maitse poolest tulid supper head, aga ahjus läksid enamus saiad keerust päris palju lahti. Ei te mis ma valesti tegin või tegemata jätsin.
Merit
(31.07.2013 18:21:49)
Tõesti parim retsept, sest isegi misugune kokandusalane katastroof suudab selle põhjal maitsvad saiakesed valmistada. Isiklikult asendan reeglina kaneeli kookoshelvestega, saab mõnusalt magus ja omapärase maitsega.
Karita
(4.10.2013 14:09:31)
51815
Pille
(6.10.2013 10:53:16)
Väga hea taigna retsept! Ma järgmine kord katsetan vanaema nippi- määrin taignale sulatatud või ja riputan üle kaneeli-suhkruseguga. Jahu läks mul 650g, kasutasin Sunnutai oma.
Hexy
(27.12.2013 20:40:33)
Oi oi. Täna tulid eriti head rullid. Ma vist olen juba ise rull. Jahu rohkem(juhtus nii, et nisujahu sai otsa ja kapis oli täistera nisujahu) fariini suhkur ja möksi rulli vahele rohkem, ja voilaa - suurepärane söök valmis.

mammi
(14.01.2014 19:37:26)
Olen selle retsepti järgi teinud mitmeid ja mitmeid kordi,aga koguseid pole kylll mōōtnud,ikka silmajärgi tuleb panna,tõesti väga väga head,,,Mina kardemoni ei Lisa tainale,
regiina
(28.01.2014 18:22:59)
tegin , väga head tulid :D .
viktoria
(1.02.2014 23:35:58)
Super head said..panin küll natuke rohkem jahu ja kogematta panin kuuma või taignasse ja eriti ei kerkind vist seepärast aga saiad said ahjus jumalikult head.Panin ka rosinaid,saiad tüstsin ilusatesse muhvini paberitesse ja puistasin värvilise puruga üle..ilusad ja maitsvad
e
(8.11.2014 13:26:18)
Super hea retsept. Soovitan teha! :)
Liisi
(17.11.2014 13:50:36)
Tere mul selline mure et kui ahjust välja võtan ja natuke maha jahtuvad,lähevad saiakesed kõvaks,mis ma valesti teen?Oskab keegi öelda
Ragne

Kommenteeri