Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Tikri-martsipanikook vegetaarroog

Lihtne plaadikook, kus hapukad tikrid ja magusad martsipanitükid maitset ja tekstuuri annavad ja teineteist kenasti täiendavad.

kaheksale

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.
Riivi martsipanimass jämedalt või näpista väiksemateks tükkideks, lisa muna-suhkruvahule. Lisa jahu ja noaotsatäis soola, sega hoolega.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile (25x35 cm).
Puista peale puhastatud tikrid, raputa peale demerara või pärlsuhkrut. Kõige peale natuke võitükikesi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on küpsenud.

Serveeri (kergelt vahustatud) vanillikastmega.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Marjad ja puuviljad


Kommentaarid:

(16.08.2008 19:05:54)
Tegin paar päeva tagasi seda kooki, mida külalistega kuuekesi peaaegu ühe õhtuga ära sõime - väga maitsev. Martsipani ei olnud (või ma ei leidnud) terves Rimis, õnneks oli kodus üks šokolaadiga kaetud martsipani-poolmuna, mis osutus peale šokolaadi mahakoorimist täiesti sobivaks. Kook tuli küllaltki paksu põhjaga ning seega veidi "keeksine" (retseptis soovitatud vaniljekaste oleks ilmselt tasakaalustuseks hea), järgmine kord vähendaks natuke taina kogust või paneks rohkem tikreid, kuid siis on kõrgemat vormi vaja (ta oli mul niigi ülevoolamise ääre peal). Küpsetusaja lõpus tundus, et läheb natuke liiga pruuniks pealt, panin talle viimaseks 15 minutiks küpsetuspaberit peale.
Marie
(26.08.2008 20:59:15)
Häid tikrikoogi retsepte on üsna vähe. Martsipani-tikri kombinatsioon tundus huvitav ja seda ka oli. Maitsev kook. Natuke häiris, et marstipanimass, mida ma kasutasin oli üsna pehme, et riivida seda oli raske, nii jäid aga tükid suured, mis koogi sees olid tunda.
Kadri
(21.07.2009 19:05:02)
maitse oli hea. ma tavaliselt tikrisõber ei ole.
Hexy
(13.08.2011 21:58:50)
Väga mõnus kook! Avastasin, et martsipani on täiesti võimalik riivida kui seda enne täiskülmas hoida. Nüüd ma tean edaspidi, mida tikritega teha :)
jupi
(24.07.2012 16:11:32)
väga hea kook.
Ene
(24.07.2012 19:48:36)
Soojalt tundus hirmhapu, aga külmalt on päris hea. eriti meeldib suhkrust moodustunud krõbe-magus kiht.
krstl
(30.07.2012 18:26:33)
serveerisin kooki vanilli plombiiriga, mis tegi selle super heaks!
Tiina
(11.08.2012 17:35:23)
Huvitav, kui teha poole vähem tainast, siis kui palju peaks küpsetusaega vähendama?
Trlp
(12.08.2012 11:31:51)
Tegin 3/4 taina kogusega 28cm läbimõõduga vormis ja väga hea tuli. Tikreid ei julgenud päris nii palju panna, aga oleks võinud, sest tainas kerkis kenasti ning rohkemate tikritega oleks mahlasem olnud. Jäätise või vaniljekastmega sobib väga hästi.
Isegi
(12.08.2012 16:37:13)
Väga hea kook! Martsipani maitse tuleb hästi esile ja sobib tikritega ideaalselt. Minul küll vajus martsipan põhja, kuigi oli riivitult, ja sellepärast tuli põhi veidi nätske, maitses aga suurepäraselt.
kati
(17.08.2012 15:35:40)
Olen teinud viimase kahe nädala jooksul 2 korda seda tikri-martsipanikooki. Väga hea kook. Ainult kas mu ahi on nats teise kuumusega või milles asi, aga mul küpseb see kook umbes 20 minutiga kuldseks. Seest jääb selline mõnus pehme ja niiske, pealt aga krõbe ja kuldne. Õde proovis ka seda teha ja küpsetas ettenähtud aja ning ütles, et kook jäi selline kuiv ja tuim, et mu juures oli parem. Seega ma ei teagi, kas mul ahju kraad siis nii palju valetab? Peaks termomeetriga mõõtma hakkama vist.
Pinnu
(22.07.2013 23:16:01)
Eelistan siiski tavalist tikrikooki ilma martsipanita (muretaigen põhja, munad ja tikrid) - see kook ei tule nii magus. Samuti eelistan martsipanikooki selliseid, mis pole ahjus küpsetatud !! Koogile tekkis selline krõbe kleepuv suhkrukiht veidi peale, kui lisasin tikritele lõpus tavalist suhkrut. Kook sai valmis umbes 30 minutiga !!
Kuid kindlasti parim kook magusasõpradele !!
katestaja

Kommenteeri