Röstitud lillkapsas

Lillkapsast saab edukalt röstida ning see maitseb enamasti ka veendunud lillkapsavaenlastele ja umbusklikele lastele:)

Ühest ca 400grammisest lillkapsast jätkub kahele sööjale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

lillkapsast

oliiviõli

helbelist (Maldoni) meresoola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Lõika lillkapsas umbes 1 cm viiludeks (ära muretse, kui osa laiali laguneb).

Tõsta suurele ahjupannile, nii et lillkapsas oleks ühekordse kihina. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliiviõli.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, aeg-ajalt segades-pöörates, kuni lillkapsas on kergelt kuldne ja kohati kuldpruun.

Serveeri niisama või liharoogade lisandina. Maitsvad nii soojalt kui külmalt.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa maitseaineid - nt (jahvatatud) vürtsköömned sobivad hästi lillkapsaga.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

täp
postitatud 25.03.2007 16:38

Soovitan palavalt! kohe said otsa.

Pulavik
postitatud 24.05.2008 13:21

eile õhtuks oli meil ka lillkapsas, röstisin ahjus, pipra-soolaga ja küpsemise lõpuks küüslaugu-või seguga üle.. niii hea :)

Mann
postitatud 07.10.2008 18:42

ma röstisin ennem pannil pisut koriandriseemneid, tšillit ja köömneid, pärast ka sutsuke mandlilaaste

Tullia
postitatud 28.12.2008 22:01

Olen nii juba pikka aega lillkapsast teinud. Eriti meeldib kui on enne ahjupanekut peotäis seedermänniseemneid peale raputada

Kätrin
postitatud 27.04.2010 10:06

Ikka on nii, et asjad, mis enim maitsevad, pole alati just kõige tervislikumad ning see, mis meile kasulik, ei paku kaugeltki mitte nii palju maitseelamusi, kui tahaks. See siin on üks ülilihtne retsept, mis muudab muidu tavalise lillkapsa ülimaitsvaks hõrgutiseks. Geniaalne, kui midagi tervislikku nii hästi maitseb. Seda kerget lisandit söövad heameelega ka need, kellele igasugu aiaviljad-juurikad, muidu üldse ei maitse ning ka mehed küsivad teist portsu. Mulle maitseb röstitud lillkapsas enim just siis, kui õisiku otsad juba kergelt kõrbema on läinud.

Kairi
postitatud 24.08.2010 15:41

Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.

Ene Ly @ FB
postitatud 08.01.2014 21:35

mmmm...väga maitsev ja võib süüa lõputult ;(

Akaatsia
postitatud 08.01.2014 21:36

see väga hea roog :)

Hexy
postitatud 18.03.2014 16:40

Väga maitsev lisand praele või ka täiesti iseseisvalt söömiseks. Eriti hea meel on selle üle, et valmib kiiresti ja vähese vaevaga.

Elena
postitatud 17.10.2014 21:37

Tohutult hea! Sõin terve ahjuplaadi täie üksi ära, lihtsalt ei saanud pidama, suurepärane igaljuhul!

Kukimuki
postitatud 07.02.2019 17:55

Parim viis lillkapsa söömiseks! Väga maitsev.

Kybarsepp
postitatud 24.08.2023 18:32

Röstitud lillkapsas on alati ja igast asendist maitsev :)