Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Õlles hautatud hapukapsas vegetaarroog

Juba viimased paar aastat olen jõululaual serveerinud just sedaviisi valmistatud hapukapsast. Kui isu õllesema kapsa järele, siis jätan õunamahla välja ja võtan pooleliitrise pudeli porterit.

kuuele kuni kaheksale

Sega kõik ained potis ning hauta tasasel tulel kaane all aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme ja kergelt pruunistunud. (Umbes 1-2 tundi, olenevalt sellest, kas tahad veidi krõmpsu või täitsa pehmet kapsast).

PS Minu viimase paari aasta kapsaks on olnud Uus-Kongo talu hapukapsas.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Aedviljaroad
  • Eesti


Kommentaarid:

(4.01.2006 17:57:41)
Imehea retsept!
portos
(20.03.2006 23:21:42)
Pärast selle retsepti proovimist ei tahe ei mina ega mu pere mingit teistsugust hapukapsast. Ainult köömnet jätsin välja, sest meil ei armastata neid. Jääb üle vaid kurvastada, miks ma siiani mingeid hanerasvaseid kapsaid tegin.
Hiireke
(14.04.2006 13:09:47)
super!!!
delilah
(29.10.2008 9:00:32)
Kapsa sisse panin hauduma kanarinna. Tulemus ääretult maitsev, aga kapsas oli pisut liiga hapu, edaspidi ostan ainult turult, kus saab ka maitsta.
Profa
(24.11.2008 8:12:25)
Kapsas oli jumalik!
Adonay
(1.12.2008 21:38:01)
Viis keele alla.Väga hea!
zoozi
(23.12.2008 12:02:07)
See on ka üks meie pere lemmikretsepte. Vahel panen fariinisuhkru asemel mett, on ka väga mõnus.
nämmu
(29.12.2008 11:59:35)
Sel aastal ma valmistasin su õlles hautatud hapukapsast, ja tõesti oli väga hea!
Marika
(14.11.2009 14:21:56)
Ma ei olnud seda kuulsat õlles hautatud kapsast enne teinud, kuigi oli juba ammu To-Do listis. Meie pere ühineb kiitjatega! Sellest saab meie jõululaua kapsas :)
Kirsike
(8.12.2009 0:44:41)
Meie pere konkurentsitu lemmik. :)
Dee
(16.12.2009 9:08:38)
Tulemus oli väga mõnus. Jään ka edaspidi seda varianti kasutama.
Elis
(19.12.2009 8:21:14)
oeh, tegin seda kapsast eile. nüüd ei mahu enam püksid jalga, saab ainult veniva seelikuga olla. tapvalt hea.
Marju
(21.12.2009 13:55:13)
tõeliselt hea kapsas. Köömned annavad nii palju maitsele juurde. Super.
See oli minu esimene katsetus teha kapsast ja olen äärmiselt õnnelik, et komistan just selle retsepti otsa
uniquegirl
(21.12.2009 18:01:25)
Imehea kapsas - ühinen kõigi teiste kiitjatega ning kindlasti valmistan kapsast sedasi ka jõuluvälisel ajal
Katsumõmmi
(21.12.2009 18:07:36)
Mmmm kui head. Olen selliste kapsaste retsepti juba ammu otsinud. Tegin jõulueelse proovipartii 1 kg kapsast ja olen seda nüüd terve päev nokitsenud ja peaaegu on otsas :D
Kasutasin Saku Porterit, mis on üsna mõruda maitsega õlu, sellest ka kapsastel kerge mõrkjas maitse. Mulle maitseb, aga jõuluks ilmselt kasutan mõnda teist õlut või panen lihtsalt vähem õlut ja rohkem mahla. Igatahes suur tänu retsepti eest!
kokamütsike
(26.12.2009 10:33:54)
Õunamahla jätsin ära, panin pool liitrit porterõlut ja lisasin lõpus natuke mett. Mõnus vaheldus harjumuspärasele sealiha-tangukapsale.
Liina
(27.12.2009 12:14:24)
Meie pere tänavune jõulukapssas siis. Tegin porteriga ja jätsin õunamahla välja. Lisaks fariinsuhkrule sai sipsu veel ka tavalist suhkrut. Väga maitsev. Ühe (vinguva) pereliikmete sõnul aga peaks suhkrut järgmisel korral enam olema, sest tema sõnul olla kapsal olnud "kergelt mõru mekk". Ma ei öelnud talle targu, et kapsas haudus porteris. Seega peaks vist järgmisel korral vähe heledamat õlut kasutama? Ah jaa - segamisega oli väheke probleeme. Tundub, et kuna tegemist on tavalisest väherasvasema kapsa-hautisega, siis põhjuseks vist see?
Ullike
(29.01.2010 14:05:12)
Ma olen surmani tänulik selle retsepti jagajale.Need on parimad kapsad mida mina kunagi saanud ja teinud olen.
Sügav kummardus.
Toiduhoolik
(17.09.2010 20:25:23)
Ja kui kõrvale teha õlles hautatud seakooti ,siis üks mõnus "õllene" Jõululaud on garanteeritud ja ka maitsev ja kaasale pole ekstra õlut kõrvale vajagi :o)
Kats
(14.10.2010 19:41:22)
Supper hea retsept
Hexy
(19.10.2010 20:59:16)
Täitsa lõpp kui hea kapsas,mmmmm.....Ja kui saaks veel teha fariinisuhkruga,eriti hea kindlasti.
Maix
(27.12.2010 14:53:40)
Kapsad tulid väga maitsvad ja tasub kindlasti proovimist. Järgmisel korral paneksin prooviks porterit veidi rohkem ja õunamahla sellevõrra vähem.
Liina
(28.12.2010 10:47:49)
Tulid üsna magusad, kuid meestele meeldivad :)
Tiramiiiisu
(6.01.2011 22:02:56)
Vauh, maruhea, mul polnud tavalist kööment, seega kasutasin vürtskööment (cumin), kokaks õppinud sõber sõi ja kiitis ning küsis kust retsepti sain. Pöidlad püsti selle asja peale.

Suur tänu hea kraami jagamise eest!
Isehakanudkokkama
(10.05.2011 20:42:07)
Olen nüüd teinud neid kapsaid, aga ilma õlleta ja kasutanud naturaalset õunamahla. Kui esimesed laarid poe pakimahlaga tegin, ei saanudki eriti aru, mida erilist neis siis on, nüüd saan. Nii et kindlasti kasutage kodust või naturaalset õunamahla, mitte pakimahla, maitsevahe on märgatav!
Tiina
(27.12.2011 15:53:13)
see on parim hapukapsas, mida ma tean ja saanud olen
Silja
(24.12.2011 12:44:59)
Kas keegi proovis hautada ahjus ka, või tavaliselt ikka pliidil?
ignis
(27.12.2011 17:17:21)
Mulle meeldib kapsas unustada podisema ikka kauaks. Õunamahla ei ole pannud.
MaVa
(23.01.2012 21:37:53)
See on parim hapukapsas, mida ma tean ja saanud olen
Lavendlimesi
(22.12.2012 9:20:34)
Ka minul sai eile õhtusöögiks selline valmis, väga maitsev, soovitan fariini suhkru asemel kasutada mett, see teeb head.
Oksana D @ FB
(22.12.2012 9:20:58)
Tegin eelmine aasta jõululauale elus esimest korda hapukapsast selle retsepti järgi ja said väga head! Otsisin juba retsepti välja ja loodan sel aastal sama head tulemust :)
Elery U @ FB
(22.12.2012 9:21:23)
Väga head kapsad tulevad! Olen teinud nii õlle ja õunamahlaga kui ka ainult õllega. Koos fariinisuhkruga olen mõnel korral lisanud ka mett. Köömned olen jätnud panemata. Olen retsepti kasutanud ka väljaspool jõuluaega:)
Ulle A @ FB
(21.01.2013 13:08:30)
Viimase aja parim leid!
Merje M @ FB
(25.11.2013 8:45:29)
Väga maitsvad kapsad! Isegi kui kõht on täis söödud, avastad ennast jälle ja jälle kapsapoti juurest, et üks lusikatäis veel võtta :)
Triin28
(19.12.2013 17:02:22)
Mina teen korraga suurma koguse, pärast panen kuumalt purki. 4 kg kapsast, 1,5 kg seakintsu( ilma pekkita) suuremad kuubikud,1l porter, 0,5l õuna moosi,1he apelsini riivitud koor, suhkrut , soola. Kõik korraga potti ja keedan umbes 4,5h vaiksel tulel. Olen juba aastaid nii teinud ja külalised juba teavad,et mul on purkides veel ja soovivad alati kaasa kah! Minule rasvane liha ei maitse ja seepärast ainult taine liha. Isegi mu vanaema kes paneb meeletult pekki kapsale kiidab!!!
c
(23.12.2013 14:40:24)
16632
Pille
(23.12.2013 23:18:54)
Ei kujuta ette, mida ma valesti tegin või kas üldse tegin, aga need kapsad tulid jubedad! Juba see oli kahtlane, et 3kg kapsa kohta piisas mul ühest pudelist jõuluporterist ja klaasist õunamahlast ja kapsas ujus selles. Ja jäigi ujuma :( Kuhu see 9 dl üht ja 9 teist veel oleks mahtunud? Retseptis pole ka öeldud, kas hautada ahjus või pliidil (tulel hautama tähendab minu jaoks just viimast), kas kaane all või lahtiselt. Hea, et katsetasin enne jõule ära, muidu oleks pühad mokas olnud. Siiski vaevab, et miks kõik kiidavad ja miks mul välja ei tulnud.
Maire
(28.12.2013 23:36:16)
Pole teinud, aga mina ka ei saa aru, kuidas kilo kapsa kohta saab panna 0,6 liitrit vedelikku, ilma et sellest supp tuleks. Või käibki see nii, et pärast tõstetakse vahukulbiga kapsas sealt leeme seest välja? Kas retsepti autor või keegi järeleproovinutest kommenteeriks?
Mina ka
(11.01.2014 23:15:09)
Hei!

0,6 l vedelikku ja keedad niikaua kuni vedelik ära aurustub :) Olenevalt sellest, kui krõmpsu tahetakse. Endale meeldib see vedelik väga ;)
Anette
(8.02.2014 17:48:59)
Meie perele maitsesid need kapsad küll väga. Ise paneks vast veidi vähem suhkrut.
Ulvi

Kommenteeri