Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Ahjulõhe peediga pühadelauale

Jõululauale sobib hästi peediliistakutega küpsetatud lõhefilee. Pidulik ja teistsugune.

kuuele
Kontrolli, et lõhefileesse pole luid sisse jäänud - vajadusel eemalda need spetsiaalsete pintsettidega. Vaid visuaalse efekti ja ühtlase küpsemise pärast lõikan ma piki fileed õhema osa ära - kasutan seda suppide-pirukate valmistamisel.
Tee lõhefileesse sügavad sisselõiked, siis tõsta lõhefilee võitatud ahjuvormi, nahk allpool. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale rohkelt hakitud tilli.
Lõika keedetud peedid õhukesteks viiludeks, siis nt viinapitsiga väikesteks ratasteks. Laota peedirattad "soomustena" lõhefileele. Nirista peale veidi oliiviõli.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit, olenevalt lõhefilee paksusest ja soovitud küpsusastmest.
Serveeri kooritud keedetud kartulitega või aurutatud kuskussiga.

Retsept on inspireeritud soome ajakirjas Ruokamaailma ilmunud retseptist (12/2005, Joulupöydän lohi)
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Küpsetamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Aedviljaroad
  • Kala ja mereannid
  • Juurviljatoidud
  • Soome


Kommentaarid:

(1.12.2008 22:19:38)
mmm... näeb taevalik välja. Ma ise ei oleks vist küll selle peale tulnud, et armastatud peeti koos lõhega proovida, aga sinu roog näeb väga inspireeriv välja.
Kat
(26.12.2008 17:59:25)
Minu lemmik, peedi magusus annab kalale tõeliselt hõrgu maitse, seda tasub proovid. Näeb pealegi laual väga efektne välja.
Sirliiz
(22.04.2011 5:38:39)
Tegin alles eile, nii maitsev tuli. Lõhe sattus ka hea rasvane tükk. Otsisin tegelikult lihtsalt ahjulõhe retsepti ja ei arvanudki, et oma keedupeedid saan ära kasutatud, aga näe - kaks ühe hoobiga. Väga mõnus kooslus igal juhul.
Liisu
(14.04.2012 10:17:47)
vääga hea..ma lisan ahjupotti või vormi ka rõõska koort ,nii saab ka kastme..ja kartulipuder..saab hea
tanel
(9.11.2014 14:44:26)
Väga maitsev roog!
Hexy

Kommenteeri