Maroko safranikana

Maitseküllane kanaroog. Serveeri näiteks kuskussiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

3 viilutatud sibulat

3 safraniniidikest

2 tl ingveripulbrit

2 tl paprikapulbrit

2 kaneelikoort

500 g tükeldatud kanafileed

4 dl kanapuljongit

2 apelsini

100 g rosinaid

75 g röstitud mandlilaaste

Serveerimiseks:

kuskussi

kõrvitsaseemneid

värsket münti

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa sibul ja vürtsid ning kata pott kaanega. Kuumuta pliidil 10 minutit, kuni sibul on pehme. Tõsta sibulad potist ning pane kõrvale.

Pane kanatükid potti ning pruunista ümberringi. Pane sibul ja vürtsid uuesti potti. Lisa puljong ja apelsinimahl ja riivitud koor.

Pane pott 200-kraadisesse ahju ning küpseta ilma kaaneta potis 35 minutit, kuni kana on küps. 15 minutit enne küpsetamise lõppu lisa rosinad ja mandlid.

Serveeri kõrvitsaseemnete ja hakitud mündiga maitsestatud kuskussiga.

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Moroccan Chicken with Saffron)

LISA KOMMENTAAR