2 sl pehmet magedat võid vormi määrimiseks
8 küpset pikuti poolitatud viigimarja
1 sl suhkrut
1 sl hakitud suhkrustatud ingverijuurt
1 tl sidrunimahla ja terve sidruni riivitud koor
Kaunistuseks:4 sl paksemat hapukoort või mascarpone't
Määri väike ahjuvorm võiga ning pane poolitatud viigimarjad vormi. Keera neid veidi võis ning seejärel aseta kenasti teineteise kõrvale, lõikepool ülal. Puista peale suhkur, siis suhkrustatud ingver.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, kuni viigimarjad on kuumad ja läbi küpsenud. Tõsta ahjuvorm restile jahtuma.
Pressi viigimarjadele sidrunimahla ning lase 15 minutit maitsestuda.
Serveeri creme fraiche'i või mascarponega ning kaunista sidrunikoorega.
Retsept on mugandatud David Rickettsi raamatust "Home Cooking Around the World" (Stewart, Tabori & Chang).
Röstitud viigimarjad suhkrustatud ingveriga