Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Tomati-kitsejuustupirukas vegetaarroog

Mõnus tomatipirukas. Kitsejuustu-küüslaugu-tüümianikiht annab pirukale särtsakust; tomatid kauni värvi. Kasuta väikeseid küpseid tomateid - need jäävad pirukale ladudes ilusamad.

kuuele
Rulli lehttainas kergelt õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud 40 x 30 cm ahjuplaadile. Tee servast sentimeetri kaugusele ümberringi kerge sisselõige.
Pane kitsejuust väikesesse kaussi. Lisa purustatud küüslauk, hakitud aed-liivatee, sool ja pipar. Hõõru ühtlaseks ning määri saadud kitsejuustupasta ühtlaselt lehttainale (sisselõikest sissepoole).
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ning laota kenasti teineteise kõrvale juustumäärdele. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale oliivõli ning puista tüümianioksad kõige peale.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne ning tomatid läbi küpsenud.

Kui serveerid tomati-kitsejuustupirukat soojalt, siis lase enne tükkideks lõikamist umbes 10 minutit jahtuda.

Retsept on mugandatud briti kokandusguru Delia Smithi lehelt (Roasted Tomato and Goats' Cheese Tart with Thyme).
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Küpsetamine
  • Soolased küpsetised
  • Aedviljaroad
  • Juustutoidud


Kommentaarid:

(2.12.2007 19:30:18)
I-me-hea! Väga tänuväärne suupiste, mille saab juba varem valmis teha ja siis külalistega koos nautida.
Aari
(12.05.2012 15:06:47)
Maailma parim pirukas, aga täna läksin ahneks ja tahtsin korraga kaks tükki valmis teha. Mõtlesin, et küll saab, kui pöördõhu režiim panna. Hoiatuseks teistelegi, et kuna tomatilõigud said ka ilmselt veidi jämedamad kui oleks pidanud, siis tõusis taigen keske kummi, hästi palju on vedelikku ja tomatid voolasid servadelt maha... Maitset see õnneks ilmselt ei muuda :).
Piret
(17.10.2009 16:11:26)
taevalik! lihtsalt ylimalt hea! suured tänud retsepti eest..
ananga
(26.08.2010 9:59:25)
Minul on see juba proovitud - tõesti oli superhea!;)
Triin Hünninen
(26.08.2010 10:43:23)
See on meie pere lemmikpirukas. Lapsed armastavad seda ahjusoojana süüa.
Piret Kooli
(9.12.2012 17:05:41)
Supermaitsev on :) Ma panin natukene tavalist toorjuustu veel lisaks.
S.
(21.01.2013 13:28:59)
Kitsejuust on üldse lemmik ja see on parim pirukas, mis teinud olen sellega.
Anneli M @ FB

Kommenteeri