Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Eesti šašlõkk

Algselt kaukaasiast pärit roog on muutunud lahutamatuks osaks eestlaste suvisest dieedist. Parima šašlõki saab sea kaelakarbonaadist.

neljale kuni kuuele

Lõika kaelakarbonaad esmalt umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks, seejärel ca 4x4 cm tükkideks (tükikaaluks jääb u 40-50 grammi).
Pane lihatükid kaussi, lisa sibularattad, küüslauk, sool, pipar, suhkur ja äädikas. "Mudi ja masseeri" lihatükke ja sibularattaid umbes 10-15 minutit, kuni liha muutub veidi heledamaks ja sibulatest mahla eraldub.
Kata marinaadikauss toidukile või kaanega ning lase lihal ööpäev jahedas maitsestuda.
Torka lihatükid vardasse ja küpseta hõõguvate süte kohal ümberringi kuldpruuniks.

RETSEPTI TOETAB: OMA PÕRSAS!

Oma Põrsa kaubamärk pakub värkset ja kvaliteetset eestimaist marmortüüpi sealiha otse oma farmist Lääne-Virumaalt Vajangult. Farmis kasvavad sead, kelle emaliinid pärinevad Eesti tõugudest Yorkšir (Eesti suur valge) ja Landrass (Eesti maatõug), isaliin on Kanada Djurok. Tõugude ristamisel on saadud kõrgekvaliteedilne marmortüüpi sealiha, mis omadustelt on mahlane, hõrk, vähese pekiga. Oma Põrsas pakub jahutatud sea- ja põrsaliha, mida on võimalik tellida koju nende veebilehelt (www.omaporsas.com) või osta Oma Põrsa müügipunktidest Tallinnas Mustamäe ja Nõmme turul.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Grillimine
Grillipidu
  • Sealiharoad
  • Liharoad
  • Kastmed ja marinaadid
  • Eesti


Kommentaarid:

(6.05.2010 14:49:13)
Minu raseda minia lemmik :) endale jälle nostalgiline avastus ja väga münus mahlane suutäi. Soovitan soojalt.
ilsu
(8.06.2011 16:42:39)
Supper hea
Hexy
(19.02.2013 10:53:33)
ärge kunagi lisage lihale äädikat, piisab soolast, piprast, küüslaugust ja kindlasti ka tomatipastat ja tunnipärast on OK küpstada.
äädikas teeb liha puiseks , imeb mahlad välja ja milline mõttetus teda veel õõpäev laagerdada.
Pole tarvis suhkrut lisada, muidugi kui tahate liha ära rikkuda siis palun.
kai
(19.02.2013 14:22:38)
Kai, eks neid šašlõkiretsepte on hulgim. See äädika ja imevähese suhkruga variant annab tulemuseks selle "klassikalise Eesti kergelt äädikase sealihašašlõki" ja see pole kindlasti ärarikutud puine liha (vähemalt mitte siis, kui kaelakabronaadi kasutada). Igaühele oma. Mulle täitsa meeldib tomatipastaga maitsestatud šašlõkk, aga siis on see juba hoopis teine roog.
Pille
(8.06.2013 10:07:09)
a mul on aind 10 protsendilist äädikat. Kui palju seda umbes panema pean?
mina
(21.06.2013 17:00:17)
Pane lusikatäis või paar rohkem, mina.
Pille
(12.03.2014 21:29:30)
Äädikas ei ole šašlõki koostisosa. Kaukaaslased mudivad toore liha maitseainetega sisse ja pooleteise tunni möödudes võib juba küpsetada. 24 tunni möödudes muidugi maitsed tugevamad.
Ise ei uskunud, pere - tuttavad ka ei uskunud. Proovisime huvi pärast järele ja kõik kes sõid kiitsid :)
Ilma igasuguse tomatipasta ja äädikata. Suhkru asemel võib edukalt mett kasutada.
Klarika
(2.05.2014 11:36:04)
Väga hea on, täpselt sellisena nagu retseptis kirjas. Liha oli marinaadis läinud hästi pehmeks. Sibulat sai ainult veidi rohkem pandud. Oluline on ilmselt see, et toatemperatuuril pärast marinaaadi panemist ja enne grillimist veidi aega seisaks.
Rahulolev klient
(7.06.2014 23:32:34)
Soovitan kasutada valget veini ;)
Martin

Kommenteeri