Magusad mandlid

Need magusad mandlid meenutavad väga kuulsaid Olde Hansa mandleid, nii et nüüd on teil võimalus neid ise kodus järgi teha.

NB! Antud koguseid järgides saate mahedad vürtsikad mandlid. Kui soovite rohkem vunki, siis võite vürtside hulka tõsta.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl ingveripulbrit

0.25 tl jahvatatud nelki

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

0.5 tl soola

1 munavalge

2 sl vett

300 g terveid mandleid

Valmistamine

Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud.

Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.

Lase toatemperatuuril jahtuda.

LISA KOMMENTAAR

marit
postitatud 08.02.2008 13:27

väga mõnusad tulid, hea krõbistada!

Janne
postitatud 29.03.2008 17:02

Kindlasti tahan proovida,,aga kahjuka mul muskaatpähklit ei ole. Teen siis ilma, aga hoiame siis pöidlas püsti ;).

Merle
postitatud 09.12.2008 21:03

Proovisin neid just nädalavahetusel, nakkavalt head, ma paneks vaid vürtsivunki veidi juurde :)

Vandiste
postitatud 21.06.2009 21:04

õnnestusid. külalistele meeldis, et ei olnud väga suhkrused

tsaitsu
postitatud 23.11.2009 09:24

Olde Hansa magusad mandlid on minu suur kiusatus juba mitmeid aastaid. Ja ammu juba peas liikunud ketserlik mõte neid ise kodus järgi teha. Sest esiteks nad on häbemataselt kallid (poes 120g - ca 40 kr, ei ole ju normaalne). Teiseks, suvel tänavalt ostes õnnestus korra saada värskelt potist tulnud SOOJE mandleid. No võrreldamatult paremad, kui kilesse pakitud ja riiulil seisnud toode... Aga asja juurde. Retsept minupoolsete mugandustega. Kasutasin mandleid + mingit mandli-rosina-pähkli segu (kokku 100+100 gr). Maitseaineks SM piparkoogimaitseainet 1tl + kaneeli 0,5tl (olen lootusetu kaneelifänn)ja segusse panin veel ca 1,5 tl sidrunimahla, sest muidu tundus asi lääge jääma. PRAADISIN pannil vähese võiga u 12 min, siis keerasin tule alt ja jätsin nad pannile jahtuma-kuivama. Tulemus - viib keele alla + terve korter imemõnusat piparkoogilõhna täis. Mis sobib samuti ideaalselt praegusesse jõulueelsesse aega. *Vahepeal kleepus kogu segu üsna ühte tükki, kuid edasi praadides kuivas ta jälle lahti. Niiet pole vaja muretseda (minul juba jooksid pildid silma ees, kuidas hakkan noaga viile lõikama sealt). *VÕib julgelt kasutada rosinaid ja misiganes pähkleid. Kokkuvõttes - tänud retsepti eest ja soovitan SOOJALT ;)

Mann
postitatud 04.12.2009 13:28

ma tegin neid ka täna, aga antud kogustega jäid me maitsele täiesti lahjaks, uue satsi peame vähemalt kolmekordse vürtsikogusega tegema :)

tziiki
postitatud 06.12.2009 12:28

nats lahjad tõesti...kuigi panin kõiki vürtse veidi rohkem ja lisasin ka 1 tl valmis piparkoogimaitseainet...

Keivi
postitatud 27.12.2009 21:23

Mina olen teinud selle retsepti järgi. Väga maitsvad!

ökul
postitatud 17.06.2010 21:54

jätsin välja nelgi ja muskaatpähkli, kuna esimesel juhul ei tahtnud jõululõhna ja maitset ja teisel juhul mul seda lihtsalt polnud. ärge tehke neid, te ei suuda neist eemale hoida enam! jäädki lihtsalt sööma. vürtse võiks küll natuke rohkem olla.

zoozi
postitatud 13.12.2010 18:09

Meie maitsele ka lahjad, kuigi ka need söödi kiiresti ära :)

zoozi
postitatud 15.12.2010 07:47

Lisan seda, et lastele meeldisid need mandlid väga, aga täiskasvanud oleksid soovinud vürtsikamaid:)

Jaanikaant
postitatud 20.12.2010 10:49

Väga maitsvad!

Liina
postitatud 27.12.2010 14:57

Need olid küll väga head. Kindlasti oleks veel paremad olnud, kui oleks kasutanud piparkoogimaitseaine asemel nami-nami retseptis olnud aineid. Aga kuna nelki pole mina suutnud kaubandusest leida jahvatatult/purustatult siis see nelgi purustamine koduste vahenditega tundub väga tülikas.

Koopatibi
postitatud 25.12.2011 11:07

Nagu nimigi ütleb - tegemist ongi ju magusate mandlite, mitte vürtsikate mandlitega :) Õnnestusid hästi, väga maitsvad on ka! Kes tahab vürtsikat tulemust, pangu heldelt erinevaid vürtse juurde!

Marta
postitatud 15.12.2012 16:04

Ma täna õhtul prooviksin hea meelega,sest Olde Hansa mandlid on olnud juba aastaid mu kiusatus!!! Kas see on probleem, kui mul ingveri pulbrit ei ole??? Ma proovin ilma sellets teha! Aitäh!

Saabasteta Kass
postitatud 17.12.2013 13:09

Vürtside kogust võib julgelt kahekordistada. Mandlid olid ahjus ca 25 mintsa ja said veidi üle küpsetatud seega tuleb ikka käia vahepeal nokkimas :) Aga tulemus on igal juhuyl superhea, soovitan soojalt :)

k.
postitatud 22.12.2013 18:49

huvitav, mida ma valesti tegin, et segu ei kleepunud pea üldse mandlite külge?

Liina
postitatud 12.01.2014 16:38

Liinale - mina purustan nelki nii, et panen nelgi väikese riidetüki sisse ja siis surun seda lihahaamriga. Minutiga saab täitsa normaalselt purustatud nelgi, mõned suuremad tükid jäävad sisse, kui need ei meeldi, siis võib läbi sõeluda. Aga mul sama probleem mis eelmisel, see segu ei haakunud kuidagi mandlite külge. Mandlid olid kooritud, ehk koorte külge jääb paremini?

Hexy
postitatud 05.12.2014 15:09

Maitsvad mandlid saavad selle retseptiga küll. Mulle meeldis nami nami suhkrumandlite retsept natuke rohkem. Mandlite eelnev röstimine tõi mõnusalt mandli maitse eriti esile ja maitses mulle eriti.

kaisa koonik
postitatud 14.12.2014 19:51

Teen neid pidevalt. Ingveripulbri asemel kasutan pipargoogi maitseainet. Ja munavalget ei kasuta üldse. Muidu hea retsept ja väga maitsev kaa.

Fre
postitatud 23.12.2014 20:23

Soovitus: väga mõnusa tulemuse saab ka india pähkleid kasutades. Viskasin prooviks neid pisut mandlitele sekka ja mumeelest said isegi paremad. Pealiskiht on hea krõbe aga pähkel ise pehme.

Alexandra
postitatud 11.10.2015 13:41

väga head tulid :D

Sigird
postitatud 11.10.2015 13:41

Olen nõus

vimi
postitatud 04.01.2017 13:53

Tõesti hea asi! Juba mitu korda proovitud...

Anna
postitatud 21.12.2018 01:00

I first tried those infront of Olde Hansa, when I was treated by the staff in the cool medeval clothes. I was impressed wondering how this thing is done. Now I live in Estonia and my own magusad mandlid done exactly according to this here recipe taste even better! So I bring them as an 'Estonian' delicacy to my family in Poland every Christmas :)

Hugo Samuel Rohusaar
postitatud 09.05.2021 08:26

Väga head tulid