Galina kartulipirukad

Väikesed hõrgud kartuliampsud, mida mu Edinburghis elav vene sõbranna Galina kõiksugu pidudele kaasa valmistas..

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

tavalist või pärmi-lehttainast

Täidis:

kartulit

oliiviõli

soola ja musta pipart

Määrimiseks:

lahtiklopitud muna

Valmistamine

Valmista kõigepealt täidis. Keeda kartulid pehmeks ja tambi katki või suru läbi sõela. Lisa veidi kartulikeeduvett ja maitse järgi oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. (Soovi korral lisa maitseks veel praetud sibulat ja seeni, juustu või muud meelepärast).

Rulli lehttainas õhukeselt jahusele lauale piklikuks nelinurgaks. Lõika saadud plaat kolmeks-neljaks pikaks ribaks. Jaota täidis samuti kolmeks-neljaks pikaks 'vorstiks'. Aseta täidiserull tainaribale ning 'näpista' tainaservad tugevasti kinni.

Lõika saadud 'vorstid' väikesteks juppideks ning aseta küpsetusplaadile, 'õmblus' allpool.

Pintselda pealt munaga ning küpseta 220kraadise ahju keskel umbes 15-20 minutit, kuni kartulirullid on kuldsed.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.06.2004 18:47

Tšeljabinskist pärit Galina on üks mu parimaid sõpru Edinburghis - elasime 1998-99. aastal samas ühikas ja 2000. aastal alustamise samal ajal oma doktoriõpinguid. Iga kord, kui ma Galina endale külla kutsun, naerab Galina, et kas ta toob külakostiks "selle tavalise" ("the usual"). Väga hõrgud ja maitsvad suupisted..

Eva
postitatud 18.01.2008 22:48

Kartulipirukad on tõesti maitsvad ja neid on hästi lihtne valmistada. Usun, et need lähevad kordamisele. Kartulipudru soovitan hästi mahlase teha, nt piimaga.

zoozi
postitatud 06.02.2009 20:48

Lihtad ja hästi maitsvad pirukad.Tahan proovida veel praetud sibulatega ja erinevate ürtidega.

Uniquegirl
postitatud 27.03.2009 11:22

Vaja oli teha shampuse ja veini kõrvale mingeid suupisteid. Aega oli äärmiselt vähe ettevalmistamiseks. Kolades nami-nami.ee's leidsin selle retsepti. Ja mis kõige olulisem: äärmiselt lihtsa retsepti. Emale nii väga meeldisid, et tegi järgmisel nädalal oma sõbrannadele ning kõik olid vaimustuses. Siit ka moraal: lihtsuses peitub ilu

kiilike
postitatud 06.02.2010 22:59

Tegin neid juustuga. Igati hääd ja kindlasti lähevad kordamisele aga siis juba mõne tugevamaitselisee juustuga. Küpsemisaeg oli mul küll lühem aga võib olla tingitud ahjust.

Maarja
postitatud 14.02.2010 12:58

väga hääd pirukad. mul läks kartulipudru sisse praetud sibulat ürtidega ja suitsusinki.

KatAnna
postitatud 21.02.2010 17:43

pirukategu oli juba ammu mõtetes ja täna sai lõpuks teoks, poole kartulist segasin praetud seene-sibula seguga, poolele lisasin muskaatpähklit, muidu pudru tegin ikka piima ja võiga, pirukad tulid oivalised, järgmine kord proovin juustu ja maitserohelisega

Enely100
postitatud 26.04.2010 10:55

Olid sünnipäevalaua suurim hitt. Maitsesid nii suurtele kui ka päris pisikestele (1.a.). Tegin pirukate sisse korraliku kartulipudru sibula, piima ja võiga. Maitsestasin soola ja pisukese pipraga. Mitmed küsisid retsepti.

Iti
postitatud 12.02.2011 09:39

Väga väga väga head on. ja mis peamine- umbe odavad. Ja palju saab neid. Poole kilost lehtaignast saan 5 väikest plaaditäit.

Mann
postitatud 12.02.2011 09:40

mis mulle eriti meeldis, et lastele istusid need häste. Meil mudu teisepäevapudruga on käinud tava teha kartulikotlette, nüüd uus vaheldus.

Merlin M @ FB
postitatud 21.01.2013 13:30

Eile sai ära proovitud. Väga hea leid!

njh
postitatud 14.04.2013 13:44

absoluutselt ei maitsenud kahjuks

inx
postitatud 02.10.2014 22:59

Olen suur oliiviõli sõber ja tegin nagu soovitati, oliiviõliga. Tulid väga head, aga järgmine kord teen siiski võiga.

Karin
postitatud 01.01.2018 18:19

<p>Eelmise päeva keedukartulid riivisin suht jämeda riiviga kaussi, lisasin potis kuumutatud pool klaasi piima, milles tükk sulatatud võid + pannil, võis pruunistatud sibul, maitsestasin soola pipraga ja ülejäänud käis retsepti järgi. Pere rahul, mina rahul ja juurviljasupile kena lisa-amps :)</br> Aitäh!</p>