Martsipanikattega 'Printsessitort'

Rohelise martsipani ja roosiõiega kaunistatud torti kutsutakse Põhjamaades "printsessitordiks". See siin on vaarikamoosi ja kohupiima-vahukoorekreemiga mugandus ehtsast tordist.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

4 suurt muna

100 g suhkrut

60 g nisujahu

50 g kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

2 dl 35% rõõska koort

2 tl vanillisuhkrut

250 g kreemjat kohupiima

300 g vaarikamoosi või hõõrutud ja suhkruga maitsestatud vaarikaid

Kate:

250 g rohelist martsipani

Valmistamine

Klopi munad suhkruga vahule. Sega kuivained omavahel, sõelu ettevaatlikult segades munavahu hulka.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud Ø 24 cm koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Kummuta veidi jahtunud tordipõhi vormist välja.

Täidise jaoks vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga, siis sega õrnalt juurde kohupiim.

Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kihiks (pealmine kiht olgu veidi õhem teistest).

Määri kõige alumisele tordikihile vaarikamoosi ja kohupiimakreemi. Siis tordikiht, taas vaarikamoosi ja kohupiimakreemi. Suru koogi servad veidi alla, nii et kook tuleks veidi kumer. Aseta peale pealmine biskviidikiht.

Kui soovid mandlimassi värvida: Sõtku mandlimass käte abil pehmeks. Lahusta toiduvärv tilgas vees ja lisa tilkhaaval sõtkudes mandlimassile, kuni mandlimass on soovitud värvi. Sõtku mandlimassi hoolega, et see ühtlaselt värvuks.

Rulli mandlimass kahe küpsetuspaberi tüki vahel umbes 3 mm paksuseks. Lõika see umbes 32 cm Ø kettaks ja tõsta tainarulli abil tordile. Suru tugevasti koogi servade külge kinni.

Lase tordil järgmise päevani külmkapis maitsestuda. Kaunista roosiõiega.

Tordi tegi Martiina, pildile püüdis Kaare.

LOE VEEL:

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 28.10.2008 11:21

NULLPäris printsessitordis peaks olema ka vaniljekreem!?

Pille
postitatud 28.10.2008 12:02

Sul on õigus, Qsti. Lisaks peab see vanillikreem vahukoorega segatud olema. Siin on rootsikeelne definitsioon: En prinsesstårta är en tårta som är gjord av tårtbotten, vispad grädde, vaniljkräm, glasskräm och överdragen med marsipan. Marsipanöverdraget är normalt grönt med ett tunt lager florsocker ovanpå och tårtan är ofta dekorerad med en röd marsipanros eller liknande. En riktig prinsesstårta innehåller inte sylt och har grädde (ej tårtbotten) närmast marsipanlagret. Ja moosi ka päris tordis ei ole. Lisasin otselingi algretseptile - see soomlaste Pirkka-lehest.

Hexy
postitatud 16.10.2010 10:22

Esimest korda katsetasin martsipanikattega kooki ja tuli välja ja maitses väga hästi

EPP VIIRES
postitatud 23.02.2020 19:38

SEE ON VÄGA HEA TORT!!!!HEAD ISU!!!!

EPP VIIRES
postitatud 24.02.2020 18:54

NO MARTSIPANI TORDID ON JU ALATI VÄGA HEAD!!!! ERITI VEEL VABARIIGIAASTAPÄEVAL!!!!