4 suurt muna
100 g suhkrut
60 g nisujahu
50 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:2 dl 35% rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
250 g kreemjat kohupiima
300 g vaarikamoosi või hõõrutud ja suhkruga maitsestatud vaarikaid
Kate:250 g rohelist martsipani
Klopi munad suhkruga vahule. Sega kuivained omavahel, sõelu ettevaatlikult segades munavahu hulka.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud Ø 24 cm koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Kummuta veidi jahtunud tordipõhi vormist välja.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga, siis sega õrnalt juurde kohupiim.
Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kihiks (pealmine kiht olgu veidi õhem teistest).
Määri kõige alumisele tordikihile vaarikamoosi ja kohupiimakreemi. Siis tordikiht, taas vaarikamoosi ja kohupiimakreemi. Suru koogi servad veidi alla, nii et kook tuleks veidi kumer. Aseta peale pealmine biskviidikiht.
Kui soovid mandlimassi värvida: Sõtku mandlimass käte abil pehmeks. Lahusta toiduvärv tilgas vees ja lisa tilkhaaval sõtkudes mandlimassile, kuni mandlimass on soovitud värvi. Sõtku mandlimassi hoolega, et see ühtlaselt värvuks.
Rulli mandlimass kahe küpsetuspaberi tüki vahel umbes 3 mm paksuseks. Lõika see umbes 32 cm Ø kettaks ja tõsta tainarulli abil tordile. Suru tugevasti koogi servade külge kinni.
Lase tordil järgmise päevani külmkapis maitsestuda. Kaunista roosiõiega.
Tordi tegi Martiina, pildile püüdis Kaare.
LOE VEEL:
NULLPäris printsessitordis peaks olema ka vaniljekreem!?
Sul on õigus, Qsti. Lisaks peab see vanillikreem vahukoorega segatud olema. Siin on rootsikeelne definitsioon: En prinsesstårta är en tårta som är gjord av tårtbotten, vispad grädde, vaniljkräm, glasskräm och överdragen med marsipan. Marsipanöverdraget är normalt grönt med ett tunt lager florsocker ovanpå och tårtan är ofta dekorerad med en röd marsipanros eller liknande. En riktig prinsesstårta innehåller inte sylt och har grädde (ej tårtbotten) närmast marsipanlagret. Ja moosi ka päris tordis ei ole. Lisasin otselingi algretseptile - see soomlaste Pirkka-lehest.
Esimest korda katsetasin martsipanikattega kooki ja tuli välja ja maitses väga hästi
SEE ON VÄGA HEA TORT!!!!HEAD ISU!!!!
NO MARTSIPANI TORDID ON JU ALATI VÄGA HEAD!!!! ERITI VEEL VABARIIGIAASTAPÄEVAL!!!!
Martsipanikattega 'Printsessitort'
Rohelise martsipani ja roosiõiega kaunistatud torti kutsutakse Põhjamaades "printsessitordiks". See siin on vaarikamoosi ja kohupiima-vahukoorekreemiga mugandus ehtsast tordist.