Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Šoti liivaküpsised vegetaarroog

Imemaitsvad šoti võimaitselised küpsised, millele manna mõnusa krõmpsuva tekstuuri annab.

12 tk
Esmalt hõõru või kausis puulusikaga pehmeks. Lisa suhkur, sõelu juurde jahu, manna ja sool. Sega puulusikaga ühtlaseks, lõpus sõtku käte abil täiesti ühtlaseks.
Rulli tainas kergelt jahusel laual paksuks 20 cm kettaks ja tõsta see 20 cm läbimõõdulise ja 3 cm sügavusega lahtikäiva pirukavormi põhjale. Suru tainas tugevasti vormi vastu. Torka kahvliga üleni auguliseks - muidu liivatainapõhi kerkib küpsemisel*.
Küpseta 60-70 minutit 150-kraadise ahju keskosas, kuni liivaküpsis on helekollane ja keskele vajutades kõva tundub.
Võta vorm ahjust välja ning markeeri noaga kook 12 sektoriks. Lase vormis jahtuda ja alles seejärel lõika liivaküpsis 12 sektoriks.

Säilita valmis küpsiseid õhukindlas karbis.

* Mina kasutasin küpsetamisel spetsiaalselt shortbread-vormi.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Briti saared


Kommentaarid:

(25.03.2009 14:17:08)
On tõesti maitsvad küpsised, sellised kergelt krõmpsud (nagu olekski liiv hamba all :)), samas muredad ja mõnusa võimaitsega.
Tiina

Kommenteeri