Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Kikerherne-tomatihautis chorizoga külmtoit

Chorizo on hispaania sealihavorst, millele annab mõnusa meki Pimenton ehk suitsutatud paprikapulber. Kikerherned chorizoga - garbanzos y chorizo - on üks populaarsemaid kikerherne serveerimise viise Hispaanias. Siinkohal minu veidi mugandatud variant.

neljale

Kuumuta oliivõli potis, lisa sibul ja paprika ning hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
Lisa chorizo* ja prae kergelt kuldseks.
Lisa tükeldatud tomatid ja kuumuta keemiseni. Lisa kikerherned ja puljong või vesi. Kata pott kaanega ning hauta 20 minutit. Maitsesta.

Kaunista värskete ürtidega, serveeri leiva ja salatiga.

* Kui tegemist on väga vürtsiga chorizo-vorstiga, siis võid seda veidi vähem lisada!

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
  • Hakkliha- või vorstiroad
  • Road kaunviljadest
  • Hispaania


Kommentaarid:

(4.03.2009 11:15:05)
Kuna maitsvaid tomateid ei ole preagu saada, siis kasutasin purustatud tomatite konservi. Väga maitsev tuli.

Zoozi
(28.04.2009 20:07:13)
Väga hea ka tomatipüreega ja natuke teisttüüpi hispaania teravate vorstikestega (tomateid ega chorizot ei olnud). Andmebaasis on üks praktiliselt identne retsept (kikerherned chorizoga), aga selle siin valisin paprika pärast. ;)
Pellenovelle
(3.05.2009 10:49:53)
Täitsa hea roog, vürtsikas ja soojendav. Puljongit minu arust vaja panna ei ole, kasutasin lihtsalt vett, sest maitset on selles toidus piisavalt.
sirliiz

Kommenteeri