Kartuli-muretainas

Kartuli-muretainas on veidi tervislikum alternatiiv tavalisele muretainale, sest tänu kartulisisaldusele on siin vähem rasvainet. Lisaks on see hea võimalus ära kasutada ülejäänud keedukartuleid :)
Kartuli-muretainas sobib põhjaks paljudele pirukatele ja pitsale, samuti soolaste küpsiste valmistamiseks.

Kogus
ühe suure pirukavormi jaoks
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g nisujahu

150 g võid

200 g keedetud kartulit

2 sl külma vett

0.5 tl soola

Valmistamine

Kui kasutad köögikombaini, siis pane köögikombaini kaussi jahu, sool, tükeldatud külm või ja tükeldatud keedetud kartul. Töötle ühtlaseks puruks, siis lisa lusikatäis või kaks külma vett ja sega kergelt läbi.

Suru tainas käte abil ühtlaseks palliks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Kui valmistad tainast käsitsi, siis sega jahu ja sool, lisa riivitud külm kartul ning võitükikesed. Haki pika terava noaga läbi, siis sega juurde vesi. Suru käte vahel palliks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Nipid ja soovitused:

Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

krstl
postitatud 15.02.2012 00:17

mulle meeldib palju rohkem,kui tavaline muretaigen. kartul annab väga mõnusa, kerge krõbekartuli maitse juurde.

mina
postitatud 04.12.2014 20:40

proovisin seda teha ka ilma nisu jahuta, panin tatra(150g) ja riisijahu(100g) Tuli välja väga hea!

Spiidi
postitatud 18.09.2017 17:41

Omast kogemusest lisan, et kui soovid taignale juustu lisada, siis vähenda või kogust oluliselt. Just pidin selle eksimuse tõttu uue taigna tegema :)

Kaare
postitatud 13.08.2019 13:13

Meeldis, teen teinekordki!

Pille
postitatud 13.08.2019 13:23

Ma olen seda tainast kasutanud väikeste suupistekorvikeste tegemiseks, jääb väga mõnus!

Martiina
postitatud 13.08.2019 14:01

Maitsev! ja tundub nagu, et rohkem toitev ka. Teeks teinekordki!