1 kg pehmet luudeta sealiha (nt fileed)
2 sl kergelt purustatud koriandriseemneid
1 tl kergelt purustatud musta pipart
2-3 dl punast veini
6 sl õli - nt maisiõli või päevalilleõli
näpuotsaga soola
3-4 dl vett
Lõika liha umbes 30grammisteks kuubikuteks. Kalla vein madalasse vormi, lisa maitseained ja pane liha marinaadi järgmise päevani külmkappi maitsestuma.
Võta liha marinaadist välja ja nõruta (hoia marinaad alles).
Kuumuta potis õli ja pruunista liha ümberringi.
Lisa marinaad ja sool ning niipalju külma vett, et liha oleks napilt kaetud. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel 40-50 minutit, kuni liha on pehmenenud ja vedelik on kastmeks paksenenud.
Vajadusel kuumuta katmata veel 10 minutit, kuni kaste on redutseerunud.
Serveerimisel puista peale maitserohelist. Kõrvale paku näiteks praetud kartuleid või Purkouri bulgurisalatit. Lisaks paku maitsestamata jogurtit.
Vürtsikas kreeka sealihahautis koriandriga (Afelia)
Afelia on kreeka sealihahautis punase veini ja rohke koriandriga. Koriandriseemned annavad roale päris palju teravust, aga siiski peaks roog kõikidele eestlastele sobima.