Vürtsikas kreeka sealihahautis koriandriga (Afelia)

Afelia on kreeka sealihahautis punase veini ja rohke koriandriga. Koriandriseemned annavad roale päris palju teravust, aga siiski peaks roog kõikidele eestlastele sobima.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pehmet luudeta sealiha (nt fileed)

2 sl kergelt purustatud koriandriseemneid

1 tl kergelt purustatud musta pipart

2 kaneelikoort

2-3 dl punast veini

6 sl õli - nt maisiõli või päevalilleõli

näpuotsaga soola

3-4 dl vett

Valmistamine

Lõika liha umbes 30grammisteks kuubikuteks. Kalla vein madalasse vormi, lisa maitseained ja pane liha marinaadi järgmise päevani külmkappi maitsestuma.

Võta liha marinaadist välja ja nõruta (hoia marinaad alles).

Kuumuta potis õli ja pruunista liha ümberringi.

Lisa marinaad ja sool ning niipalju külma vett, et liha oleks napilt kaetud. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel 40-50 minutit, kuni liha on pehmenenud ja vedelik on kastmeks paksenenud.

Vajadusel kuumuta katmata veel 10 minutit, kuni kaste on redutseerunud.

Serveerimisel puista peale maitserohelist. Kõrvale paku näiteks praetud kartuleid või Purkouri bulgurisalatit. Lisaks paku maitsestamata jogurtit.

LISA KOMMENTAAR

Akaatsia
postitatud 26.03.2013 18:38

Huvitava maitsega aga üldse mitte halb. Teen teinegi kord