Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Klassikaline purukook vegetaarroog

Üks klassikalisi kohalikke kooke :)

Minul meeldib põhjapuru hulka muna lisada - saan tihkema ja muretainalikuma põhja. Kattepurusse muna muidugi ei käi ja soovijad võivad muna üldse välja jätta. 

Kui kasutan täidises vaarikamoosi, siis segan katte purusegu hulka ka peotäie kookoshelbeid. 

väiksem ahjuplaaditäis

Sega kausis või köögikombainis jahu, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga või köögikombaini lõikuriga tainas puruseks.
Võta umbes kolmandik purust (u 250 g) kõrvale - see on puistepuru.
Lisa ülejäänud purusegule muna ning sega ühtlaseks. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud u 25x35 cm koogivormi põhjale. (Soovi korral küpseta koogipõhja umbes 10-15 minutit). 
Määri peale moos, siis puista ühtlase kihina peale purusegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kaunilt kuldne.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Eesti


Kommentaarid:

(17.08.2005 21:31:59)
tegin vaarikamoosiga ja puru sisse segasin kookoshelbeid ka-hea sai ja ilus ka:)Tasub proovida-väga lihtne ja kiire kook!
Ma
(27.01.2009 20:50:05)
Olen ilma munata teinud- on tunduvalt maitsvam.
Terje
(22.03.2009 16:40:09)
Tegin taina ilma munata. Lisasin suhkrut vähem, kui retseptis näidatud, kuid koduse moosiga tuli kook ikka natuke liiga magus; kolme peale sai liiter piima kiirelt otsa ning kooki jagub ilmselt ka järgmiseks päevaks. Kui suhkrut vähem lisada on see purukook lihtne mõnus magustoit.
Suviki
(9.12.2010 20:58:58)
Lähtusin eelmistest kommentaaridest ja panin alla 100 grammi suhkrut. Koogi tegin oma tehtud ploomimoosiga. Väga,väga hea tuli! Soovitan:)
kevadlilleke7
(5.02.2011 9:26:45)
Täitsa hea kook, aga piima kulus palju koogikõrvale
Hexy
(4.02.2012 17:23:32)
Huvitav, et mikserdada vaja??? Mina olen näppinud näppude vahel või siis noaga hakkinud, et jääks purusem.
edli
(4.06.2012 16:43:55)
Mina lisasin taignale vaniljet ka;). Muidu järgisin retsepti ja tuli väga maitsev:). Lasin mõni minut jahtuda ja serveerisin koorejäätisega:P vääääääga maitsev...üks lemmikuid.
Marina
(3.01.2013 15:22:26)
Olen siin 2 nädala jooksul väga palju seda kooki teinud, lihtne teha ja väga maitsev, igatahes kõik kes seda söönud on kiidavad seda.
joh
(28.03.2013 8:54:08)
Tegin seda eile jälle, kasutasin üsna paksu vaarikamoosi. Kuna mulle väga meeldib vaarikate ja kookose kooslus, siis lisasin purukattele peotäie kookoshelbeid ka.
Pille
(6.04.2013 11:42:29)
Minu arust saab vedelama moosiga ka teha, kui moosi hulka enne veidi kartulijahu panna.
Miki
(8.04.2013 12:17:07)
Kaerahelveste armastajatele - olen lisanud tunde järgi osa jahukoguse asemel kiirkaerahelbeid. Vahel olen hulka murendanud mõned küpsised või natukene pähkleid tükeldanud.
Anu
(27.04.2013 21:32:20)
Tegin täna mustsõstramoosiga. Viimasel hetkel avastasin, et sobiva suurusega vormi pole ja tegin lihtsalt ahjuplaadil väiksema koguse. Veits moosi valgus välja, aga see krõbe karamellistunud moos oli erakordselt hea. Kook ise ka superlihtne ja mõnus!
Niru
(16.08.2013 10:12:32)
Retsept tundub hea, aga või tuleks laktoositalumatuse korral asendada kookosrasvaga, muna üldse välja jätta ja suhkur asendada?, kui sahharoos ka keelatud.
Katrin

Kommenteeri