170 g ehk 2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
500 g toasooja võid
0,5 tl soola
4 muna kollast
700-800 g nisujahu
2 sl küpsetuspulbrit
Hapukoorekreem:1 kg 20%list hapukoort (nt Saare)
6 sl (kuhjaga) suhkrut
Valmista esmalt suhkrusiirup:
Pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda.
Valmista tainas:
Sega pehme või, sool, munad, küpsetuspulber ja 1/2 jahust. Lisa jahtunud siirup ja ülejäänud jahu. Jaga tainakogus kaheks ja suru 2 ahjuplaadile laiali. Küpseta 175kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni põhjad on kuldkollased.
Lase põhjadel jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjadel servad ära (need jäävad pealepuistamiseks).
Määri ühele koogipõhjale hapukoort (täksi kahvliga augukesi, et kook mahlasem saaks). Pane peale teine koogipõhi ja kata uuesti hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid.
Pildi tegi LIILIA.
väga hea kook!! soovitan kindlasti proovida:)
enne sööma aumist peaks vähemalt paar tundi seisma, siis on kergem lõigata ja maitsd ühtlustunud.
Kas see kook on maitselt sarnane supermarketites müüdavale hapukoorekoogile ( Hagari toode oli vist, väike nelinurkne tükikene tavaliselt)
Jällegi üks väga lihtsalt teostatav ja maitsev kook. Mina panin margariini.
kui palju siis jahu
Pilt aastast 2015:
Karamellikook hapukoorega
Kihiline suhkrusiirupiga immutatud kook hapukoorekreemiga.