Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Napoleoni kook vegetaarroog

Populaarne küpsetis Eestimaa kohvilaudadel, kus koduste rabedate lehttainalehtede vahel on keedukreem.

suur tort
Tainas: Haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks.

Kreemi valmistamiseks kuumuta 1,25 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni.
Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (keeta ei tohi!). Jahuta.

Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Kaunista tainapuruga. Serveeri kohe (krõbedam) või järgmisel päeval, kui kook on kreemist läbi imbunud.

Juuresoleva foto saatis kasutaja VANDISTE.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Eesti


Kommentaarid:

(1.01.2004 22:47:39)
Muide, Napoleoni kreemi võib teha ka niiviisi:
vahusta 0,6-1 kg võid ja kuni 1,2 kg suhkruga kondenspiima (st kuni 3 purki) õhuliseks ja määri see küpsetatud tainapõhjade vahele.
Pille
(3.01.2008 17:47:18)
tuli väga hea, panin kahe kihi vahele ka hapukamat moosi.
teen teine kordki:)
marit
(9.06.2005 12:17:34)
see on väga hea kook, halba pole selle koogi kohta midagi öelda
salastatud
(23.09.2005 20:14:25)
kõige parem ainult kui veel teha piimapulbriga kreem on nats veel parem
ave
(24.07.2006 13:04:40)
Oiii oii.Praegu teen seda kooki.Ei kujuta ette mis välja tuleb.Loodan, et midagi head, kuna tahaks emale head meelt veits teha(a)
Kaie
(10.01.2009 19:09:02)
Taignale lisan vedelikuga koos natukene äädikat. Aitab mu meelest õhulisusel kaasa. Kreemiga vaheldumisi panen ka moosi, soovitavalt mustsõstra.
vandiste
(27.01.2009 10:25:47)
Väga hea tuli välja, parajalt kohev ja mahlane
ragne
(12.02.2009 15:32:17)
Tegin täpselt retsepti järi. Polnud seda kooki teinud oma 12 aastat. Tuli just selline nagu mälestustes!
Kukkel
(4.01.2010 18:04:34)
Tegin ka täpselt retsepti järgi- väga maitsev! Nõudis küll aega, kuid oli seda väärt. Valmis tort kaalus 5kg ja jagus suurele seltskonnale.
Berit
(19.02.2010 12:55:23)
Suurepärane retsept. Olin alati arvanud, et Napoleoni kooki on keerukas teha, kuid see käis üllatavalt lihtsalt. Tainast oli lihtne rullida ning kreem oli täpselt nagu päris. Ainus ajakulu oli 7 plaadi eraldi küpsetamine ajhjus, kuid kuna plaadid olid ahjus ainult 5 minutit, siis käis see kiiresti. Seni kuni järgmist lehte lahti rullisin oli esimene juba ahjus valmis.

Viisin koogi kolleegidele ja kõik kiitisid, et tegu on täpselt õige Napoleoniga :)
spiidi
(22.03.2010 21:11:47)
See kreem on sisuliselt piimakissell. Minu retseptis on eluaeg keedukreem vahustatud võiga kokku segatud.
Riina
(24.03.2010 23:04:45)
kui kauaks tainas maksimaalselt võib jääda külma seisma ?
KÜSIMUS
(16.04.2010 12:25:47)
Tegin nüüd selle retsepti järgi teist korda. Eksimine või untsu minek praktiliselt võimatu:) Väga lihtne valmistada ja sama maitsev kui lapsepõlve mälestustes:) Lihtsustasin oma elu sellega, et ostsin poest kilo lehttaigent, millest tegin 6 lehte. Kreemi on selle retsepti järgi jube palju minumeelest. Tegin seekord 2/3 retseptis antud ainetega ja kreemi jäi lõpuks ikka järgi. Aga muidu VÄGA VIIS retsept!!
Leenu
(17.09.2010 15:03:38)
Võtsin elus esimest korda Napoleoni koogi tegemise ette, käte värisedes:)) Alati olen selle mõtte katki jätnud hirmus, et seda on ikka jube keeruline teha ja ei kuku see alati välja ka. Tegin täpselt retsepti järgi ja tuli VÄGA-VÄGA hea!!! Kõik kiitsid ja imestasid, et kuidas ma koogile niiii palju kihte viitsisin küpsetada (ise arvasin, et teisiti ei tohigi:)))
Fänn
(6.10.2010 13:09:52)
Tegin seda kooki eelmine nädalavahetus ja ütlen ausalt, et paremat kooki on raske ette kujutada! Tõesti tuli hea ja kogused, mis retseptis toodud on hästi proportsioonis ja sellest kogusest sai mõnusalt suure koogi!

Mõned soovitused:
KINDLASTI teha taignamass ENNE väiksemateks osadeks, kui need külmkappi panna.
Lahtirullitud taignaplaatidele teha kahvliga augud sisse, sest muidu tekivad ahjus sellele suured õhumullid.

Head isu! :)
Eva
(27.10.2010 19:42:40)
kas keegi oskab öelda, miks mul keedukreem vedel lurr on :S terve kook läheb mitmendat korda lörri niimoodi...
j
(4.11.2010 18:49:07)
Kui sul on kogused õiged ja teed retsepti järgi, ei tohiks vedelaks jääda... Seda peab ikka päris tükk aega madalal kuumusel koguaeg segades keetma - mingi 20-30 minutit. Minu kogemused ütlevad, et senikaua, kuni vaht ära keeb.
Leenu
(30.12.2010 13:50:33)
Kas antud retspti järgi saab koogi teha suurele ahjuplaadile või väiksema plaadi peale?
Liis
(18.02.2011 7:37:58)
keedukreemi ei tohi keema lasta - siis muutubki lurriks - ainult kuumuta!!!! Mõnusat küpsetamist!
Leenule
(14.03.2011 16:13:19)
valisin selle retsepti esimeseks Napoleoni-katsetuseks, sest kogus=suur tort :)
jätkus 20inimese seltskonnale (mõned tükid jäi "üle" ka).
eriti hea oli veel ülejärgmisel päeval.. ehk sisi kui oli külmikus seisnud 2 ööd. Panin ühe kihi kreemi peale ka pohlamoosi.
kardemon
(25.03.2011 21:27:32)
Millal lisada kreemile vanillisuhkur ?
Maarja
(11.09.2011 21:34:04)
ma ei saa aru kuidas teistel need plaadid nii suured tulevad . minul tulevad mega pisikesed ja ma ei oska tainast õieti rullida . näpunäiteid?
lamp
(21.09.2011 15:59:55)
kas see tainas peabki nii vedel jääma?? ja pärast lheb külmas paksemax või tegin ma midagi valesti?
ann
(6.10.2011 22:49:45)
taigen tuleb paberõhukeseks rullida....mina määrin väikese sortsu õliga ahjuplaadi kokku ja teen kindlasti kahvliga augud sisse. Mul said just plaadid valmis, hakkan kreemi tegema. See mul ikka niii lemmik kook.
to: lamp
(1.11.2011 8:23:44)
Minul on küsimus, mis puudutab vahustatud mune. Kas munad vahustada suhkruga lihtsalt ära või tuleb vahustada tugevaks vahuks nagu biskviiditaigna jaoks? Pole kunagi teinud keedukreemi, sellest ka minu jaoks selline segadus.
keegi x
(20.12.2011 12:48:10)
Plaanis jõuludeks seda kooki teha aga tekkis selline küsimus et kas taigna võib ka terveks ööks külma jätta?
Rellu
(21.12.2011 8:33:28)
Rellu, muidugi võid ka kauemaks külmkappi jätta. Ilmselt ta siis pehmeneb veidi kauem, aga muidu lase käia!
Pille @ Nami-Nami
(23.12.2011 19:44:36)
Tegin ka seda Napoleoni kooki ja esimesel korral tegemisel tuli kõik välja.Mina taina puhul asendasin "või" õliga kuna võid polnud kodus.Koogi ühe kihi vahele panin õuna-pihlaka moosi,keedukreemi maitsestasin sidruniga.Mees on mul lapsena palju napoleoni kooki saanud ja ütles,et täpselt õige kook ja palju parem,kui poes müüdavad napoleoni koogid.Kui otsast lõpuni kook ise valmis küpsetada ja valmistada on ise tehtud kook väga maitsev.Minu meelest on see lehttaigna retsept üks lihtsamaid ja tänud selle retsepti eest.
LimpaNips
(1.02.2012 0:19:33)
sain just selle koogi tegemisega valmis aga see kaste tuli millegi p2rast liiga paks ja klimbid tulid ka veel sisse ja seda tuli ikka kohe v2ga palju . tainas tuli ilusti v2lja,super:) eks vaatan homme kuidas see klimpil2ind ja paks kaste maitseb koogi vahel :)
Marili
(16.03.2012 9:28:27)
Väga hea retsept Napoleoni koogi tegemiseks! Õnnestub kenasti juba mitmendat korda :)
Aniitram
(5.05.2012 18:03:55)
Suurepärane retsept!Taigna teen täpselt järele,kreemi sisse segan konjakit või brändit ning veel 200mg vahtu löödud koort,maitse 5+.
Pille
(4.07.2012 12:48:31)
suurepärane kook.
Ene
(6.08.2012 9:05:03)
Mis annab äädika lisamine taignale? Väga kahtlane. Jätsin selle lisamata ja tuli ka väga hea kook, aga kas see siis muudaks koogi hapukamaks?
Eleri
(6.08.2012 10:19:13)
Eleri, oh ei :) Äädikas teeb kihid kihilisemaks ja rabedamaks - hapususega pole mingit pistmist!
Pille
(13.10.2012 1:00:39)
Plaanin homme teha, loodan, et tuleb maitsev. :)
IK
(28.01.2013 11:25:52)
Alati kindlapeale minek. Väga maitsev!
Fiona
(21.02.2013 20:56:33)
Tegin retseptis antud kogustest täpselt poolega ja tuli 1,5kg kook. Täpselt selline paras oma perega ära süüa. Kreemi ega midagi ei jäänud üle. Väga maitsev!!
Aile
(26.03.2013 16:45:43)
Minul ei tulnud need põhjad küll eriti õnnestunud (oma arvamuse järgi), aga valmis kook oli väga hea!
nu
(24.04.2013 12:10:13)
Tegin eile õhtul seda kooki. Põhjad küll eriti õhulised ei tulnud miskipärast. Aga tegin koogi siiski valmis, eks õhtul vaatan kas on söödav üldse.
Aga lugesin just toidutare Napoleoni koogi retsepti. Seal kirjas , et tuleb ainult munakollased panna kreemi saamiseks? Aga siin retseptis on kirjas, et täismunad( nii valge kui ka rebu) , et siis kumb see õige on nüüd?
Katja
(30.05.2013 17:16:18)
tegin esimest korda ja väga maitsev tuli ;)
naine
(8.07.2013 13:04:31)
kui õhukeseks need kihid rullima peab? poe napoleonil on ju ph paberi paksused. aga ahjus ju paisub ka taigen.
pisipõnn
(16.07.2013 20:13:13)
Olin hästi skeptiline, aga kuna tordiisu oli suur siis proovisin ikka. Muutsin mõningaid asju:

1. Kreemi sisse panin ainult munakollased (need vahustasin hästi ära)
2. Vanillisuhkru asemel kasutasin vaniljekauna - lõikasin pikkupidi pooleks, panin seemned piima sisse ja kaunad järgi - eemaldasin need alles pärast kreemi jahtumist
3. Torti kokku pannes määrisin ühe kihi vahele vaarika toormoosi
4. Plaadid tegin ümarad

Väga maitsev tort! Kõigist kahtlustest hoolimata olen väga rahul. Taigen oli superhästi rullitav, taignarulli külge ei jäänud (rullisin otse küpsetuspaberi peal ja lõikasin ümaraks). Enne küpsetamist tegin kahvliga palju augukesi sisse. Kindlasti väärt veel tegemist:)
mina
(14.08.2013 10:57:39)
Kas need põhjad võib eelmisel päeval ka valmis küpsetada? Kuidas neid siis hoidma peaks?
Liina
(5.09.2013 22:19:03)
Kui suurele ahjuplaadile see kogus möeldud on?
Liisi
(20.10.2013 15:11:46)
minu soovitus on rohkem jahu kreemi sisse panna. Mina lisasin ka natuke vähem suhkurt kreemile, aga muidu on väga hea retsept ja kook tuli ka hea :)
johanna
(28.11.2013 8:52:47)
Mõtlesin ja mõtlesin ikka väga kaua,enne kui koogi teo julgesin ette võtta :) olen kuulnud õuduslugusid selle``raskusest``,nüüd kui kook valmis ja söömist ootab,võin küll öelda,et teen seda kindlasti veel ja rasket pole siin midagi,kuigi enne kreemi paksenemist suutsin korralikult närvi minna ja olin juba jahutopsiga valmis,et kui muud üle ei jää,segan jahu juurde.Kõik läks hästi,kreemi tuleb ikka väga kaua kuumutada ja tõesti on õige,et nn.vaht peab pealt ära kaduma,siis hakkab paksenema.Mina vastupidiselt Johannale ei pannud jahu rohkem,vaid lisasin jahu hulka veidi tärklist.Taigna valmistasin eelmisel õhtul ja vabalt võib üle öö seista ja ka veel kauemgi,arvan.Nüüd ootame õhtut ja loodan näha oma õe üllatust,sest tema on seda kooki nõudnud,küll ema käest juba mitu,mitu aastat :) Aitäh Nami-Nami :) Julgust kõigile!!!!!!
Evely
(30.12.2013 23:32:33)
sarnaselt mitmele eelkõnelejale võtsin ka värisedes selle paljukardetud koogi ette ja...."ah niii kerge ongi vää"?! :D Taigna rullimine on selle kogu protsessi juures kõige tüütum töö ja alles viimane plaat tuli sellise kujuga nagu mina tahtsin. Ja keedukreem sai tõesti siis valmis, kui vaht ära kadus! Maitses suuurepäraselt aga järgmne kord panen kreemi sisse natuke vähem suhkrut ja natuke sidrunimahla - tundus liiga magus selle suhkrukohusega aga eks see ole maitse asi :)
m.
(13.02.2014 20:42:23)
Minul jäi see tainas millegipärast natuke nagu vedel. Mõõtsin ja kaalusin küll kõik kogused täpselt retsepti järgi. Mõtlesin, et külmkapis läheb paremaks. Praegu üritasin rullida, et plaate küpsetama hakata, aga see ei õnnestu üldse. Tainas on võrdlemisi vedel ja kleepuv, panin küll pisut jahu juurde, aga ei aidanud. Sisuliselt määrin nüüd seda tainast plaatidele ja küpsetan ära. Olen väga kurb. Ei tea, mis mul valesti läks?
Riina
(24.03.2014 15:54:52)
Mina sain 7 pisikest koledate sakiliste äártega MURETAIGNA !!!! lätsakat. Ja lehttaigen??!
signe
(12.04.2014 1:46:49)
Napoleonikoogi tegu sai ette võetud. Lugedes eelnevad kommentaarid läbi, siis tegin retseptis väikseid muudatusi. Kreemile lisasin sidrunimahla. Koogi kihtidele panin kreemile lisaks mustsõstra-vaarikatoormoosi paari kihi vahele. Kõik muidu väga ok, aga taigna paberõhukeseks rullimine on selle koogi juures kõige raskem osa ;)
Hei
(1.05.2014 19:20:08)
väga lihtne teha. Ja maitsev ka :)
Krista T @ FB
(19.07.2014 9:34:49)
super,hüper hea kook ja mitte eriti keeruline teha
Helle
(21.08.2014 21:57:27)
Proovin esimest korda teha. Kreem tuli tulimagus, kuna mul pole vahendeid millega täpsed mõõdud saada. Kuidas "viga" parandada?
Maalu
(22.08.2014 11:58:55)
Maalu, kui palju Sa seda suhkrut siis panid? :O Aga ära muretse. Esiteks peabki kook magus olema ja teiseks pole ju tainalehtedes suhkrut, nii et see maitse maheneb! Võid panna ka hapuka moosikihi, siis ka tasakaalustab.
Pille
(22.08.2014 13:50:01)
Pille, ma arvan, et sada grammi rohkem, kui retseptis öeldud oli! Panen vahele moosi ja natuke pohlamarju ka. Kreemi sisse segasin paar sortsu sidrunimahla.
Maalu
(21.10.2014 14:58:20)
Kui tahta eriti mugavalt teha, siis täna võib vabalt vahele panna ka Tere piimakisselli, mis poodides müügil. Maitseb samuti väga hästi!
Jane
(10.11.2014 10:07:06)
võtsin ka esimest korda napoleoni teo ette. Lõpptulemus oli igatahes seda väärt! :) Minugi jaoks kõige raskem oli taignaplaatide rullimine, aga kui see kõrvale jätta on tegemist lihtsalt teostatava retseptiga. Söödi ja kiideti :)
Ka
(13.11.2014 14:36:26)
Võtsin ka selle koogi tegemise ette.Olen vis 20 mõelnud,kas teha.Tuli ülimaitsev.Kreemiga pidin natuke vaeva nägema ja keskmise kihi vahele panin pohlamoosi.Järgmine päev sõime end lõhki.Mees ja lapsed olid vaimistuses.Suur aitäh nami-nami,et olemas oled :D
Anna
(27.11.2014 17:20:09)
Kas keegi oskab ka nüüd arvestuse teha,mis see suur kook rahaliselt tuleb?



Ene
(28.11.2014 14:49:46)
Eeldusel, et natukene võid ja soola on kodus olemas, peaks viie euroga kõik asjad poest kätte saama.
A

Kommenteeri