Sinihallitusjuustu-petersellileib

See on täitsa minu retsept, mis tekkis "tänu" apsakale. Proovisin kunagi mingit muud retsepti teha, aga koostisaineid polnud ja küpsetamise käigus muutsin retsepti täiesti - aga tulemus oli seda meeldivamalt üllatav :)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

1 sl suhkrut

12 g värsket või pakk kuivatatud pärmi

1 tl soola

5-6 dl käesooja vett

Täidiseks:

100 g Dolcelatte't vm mahedamat sinihallitusjuustu

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Valmista tavaline pärmitainas, lase kahekordseks kerkida.

Rulli kerkinud tainas jahusel laual kergelt lahti, puista peale sinihallitusjuustu ja hakitud peterselli.

Keera rulli ja tõsta jahusele ahjuplaadile.

Küpseta 225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni leib on küpsenud ja pealt kuldne.

Võta ahjust välja, kata puhta köögirätikuga ja lase veidi jahtuda.

Maitsev nii kuumalt kui külmalt.

LISA KOMMENTAAR

proua Simpson
postitatud 16.05.2008 12:51

Imehea retsept. Soovitan igal juhul proovida - ka neil, kes pelgavad peterselli :)

Tuuli
postitatud 27.10.2008 10:22

Väga väga maitsev leib. Ideaalne soolaleivakink;)