Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Hõrgud vastlakuklid vegetaarroog

Selle retsepti järgi tulevad tõeliselt hõrgud ja pehmed vastlakuklid. NB! Tainas ise on väga vähese suhkruga, tasakaalustamaks magusat vahukoorekreemi. Kui soovid, võid suhkrukogust pärmitaina sees suurendada.

u 30 kuklit
Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.
Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda.
Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale. Vahelduseks proovi vahukoore hulka segada nt pohlamoosi.

Retsept on mugandatud Silvia Kalviku raamatust "Pühade- ja tavanditoidud".
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
Vastlad
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Eesti


Kommentaarid:

(5.02.2008 11:01:59)
Tõesti väga maitsvad kuklid. Mul ei olnud kodus kardemoni, panin selle asemel siis pisut vaniljesuhkrut taignasse, väga hea maitse andis.
Soovitan kõigile: küpsetage vastlakuklid ise, poesmüüdavatega ei saa võrreldagi (eriti tähtis on muidugi vahukoor, see tõeline)!
Repi
(16.02.2008 13:05:50)
viimasepeal kuklid-tegein selle retsepti järgi,kõik kiitsid ja sõid-mõnele panin vel vaarika toormoosi sisse...tehke ise ja te ei kahetse põrmugi.....
monika
(3.12.2008 15:56:49)
Jumalikud! Ma pole siiani nii kohevaid, õhulisi, suus sulavaid kukleid teinud.
vandiste
(14.02.2009 16:17:33)
Kui palju kardemoni panema peab ?
Margot
(15.02.2009 11:57:33)
Sain teada :D
Margot
(24.02.2009 11:41:10)
Väga väga head kuklid tulid. Aitäh!
Mattias
(25.02.2009 8:41:54)
mina tegin ka täna esimest korda. kusjuures panin värskelt sulatatud võid, ja pintseldasin külma munaga. taigen kerkis küll väga hästi. kuklid kah täitsa head, kuigi välimus ei ole ehk nii ideaalne nagu poes aga tuhksuhkur peidab vead:) igal juhul teen teine kordki.
Jah
(25.02.2009 12:16:34)
no nii kohevad ja mõnusad tulid :)
Vahukoore ja muu hea panen homme vahele... täna paljas kukkel tundub, et oleks võinud magusam olla.... :P

Eetheli
(25.02.2009 14:04:47)
Tegin ise ka vastlakukleid nami-namis oleva retsepti järgi. Jahu läks isegi vähem, kui see retseptis ettenähtud 800 g, tainas kerkis väga ilusti ning kuklid tulid hästi kohevad ja pehmed. Täna sõin hommikul veel töölgi kaks kuklit ära ning ei olnud koorik kõva ega midagi. Ise kasutasin ka Sunnuntai jahu ning taina valmistamisel järgisin igati retsepti.
Veronika
(25.02.2009 17:33:53)
Mul jäi tainas kuni lõpuni natuke näppude külge kinni, aga kukleid veeretada sai sellele vaatamata. Vastlaõhtul on kuklid head vahukoorega, järgmisel päeval juustu ja vorstiga :).
kodukanake
(19.03.2009 22:24:24)
tulid väga head välja.
Mardikas
(20.03.2009 9:36:25)
Minu esimesed vastlakuklid :))
Ja uskumatult head tulid välja :)
Selle retsepti järgi jäid tõeliselt kohevad, õhulised ja suussulavad kuklid.
Helen
(15.02.2010 17:03:18)
See on väga hea retsept, teen ise samuti juba aastaid selle järgi kukleid!!!
Ave Treier
(16.02.2010 7:40:38)
Ma tegin ka. Just praegu said valmis! :) On head küll! ;)
Kaua
(16.02.2010 9:49:25)
Küpsetasin ka neid vastlakukleid täna hommikul. Tegin taigna eile õhtul valmis, hoidsin üleöö külmikus ja siis kell 5 hommikul vormisin kuklid plaadile kerkima. Tulemus oli hõrk (nagu retsepti nimi lubab)
Kristel Järva
(16.02.2010 17:43:16)
Mina olen alati olnud pärmitaignaga vaenujalal. Seekordne üritus läks põhimõtteliselt korda, aga arenguruumi on.
hexy
(16.02.2010 18:06:00)
Lõpuks ometi üks pärmitainas, mis õnnestub. Natuke magusam oleks võinud olla, aga tekstuur suuurepärane!
Lorelai
(16.02.2010 19:23:32)
Maitselt seni parimad kuklid, kuid miskipärast ei kerkinud taigen pärast kukliteks vormimist üldse mitte nii kohevaks nagu oleks tahtnud (ehkki 2 eelnevat kergitust olid lootustandvad). Kas võis asi selles olla, et lisasin enne vormimist juurde veel jahu või sõtkusin pisut?
Berit
(16.02.2010 19:44:42)
minagi tegin neid kukleid ja tulid superhead! :)
Reelika
(17.02.2010 10:48:43)
Minu maitse järgi oleks võinud ka taigen pisut magusam olla. Aga mul oli hoopis see häda, et vormimise jaoks jäi taigen liiga vedel. Pidin enne pallikeste vormimist jahu juurde panema. Laua peal üldse ei kannatanud keerutada. Kahe peo vahel aga küll.
Aga kuklid ise jäid tõesti sellised mõnusad õhulised.
Piret
(17.02.2010 0:07:34)
Väga maitsvad kuklid tulid selle retsepti järgi.
zoozi
(17.02.2010 11:55:11)
Minu jaoks oli tainas suhkurt vähe, muidu head:)
Kati
(18.02.2010 16:17:01)
Tegin Nami-Nami retsepti järgi vastlakukleid ja väga head said :)
Aitähh hea retsepti eest.
juhanharm
(2.03.2010 10:11:16)
Kuklid olid natuke kardemonised ning õhulised ja suussulavad. Kindlasti kasutan seda retsepti ka edaspidi, sest miks peaks nii häid maiuseid vaid korra aastas sööma.
Helena
(6.03.2011 20:25:21)
Proovisin ka täna esimest korda ise vastlakukleid teha, tegin pool selle retsepti kogusest, ent lugedes eelnevaid kommentaare, panin rohkem suhkrut sest mulle maitsevad ka magusamad rohkem. Tulemus oli super! Tegin erinevaid variatsioone - osad ainult vahukoore või kohupiimakreemiga, osad nende kahe seguga, osad moosidega ja mõned ilma. Tõsiselt mõnusad ja hõrgud! :)
Karolin
(7.03.2011 19:42:34)
Minu omad tulid just ahjust ja üli head on! KINDLASTI soovitan suhtrut juurde panna. Lugesin siit soovitusi, kuid ei teadnud kui magusaarmastajad kommenteerijad on. Endale väga magus ei meeldi, kuid selle retsepti järgi tuleb üsna neutraalne kukkel. ja minugi meelest võiks suhkrut rohkem olla.
Aitäh super retsepti eest, elu esimesed kuklid tulid super head, kõik kerkis nagu pidi ja tõesti on õhulised :) !!
Liska
(8.03.2011 16:16:45)
Tõesti väga maitsvad tulid välja. Olen teinud ühe teise retsepti järgi, siis on tulnud sellised kuivad aga need tulid väga pehmed ja mõnusad. Minul tuli kokku 40 kuklit. Suhkrut panin 8 sl ja tundus paras.
Liis
(8.03.2011 22:53:16)
Tõeliselt maitsvad, pehmed, õhulised. Ideaalsed vastlakuklid :) Suhkrut lisaks järgmine kord veidi rohkem, aga muidu väga head.
murel
(8.03.2011 23:16:36)
Kõige paremad vastlakuklid mida ma eales saanud olen (lisasin ise suhkrut juurde), poe omadega ei saa võrreldagi. Selle taigna järgi proovin kindlasti teha ka kaneelirulle ja moonirulle ning siis saab teada kui rullitav see taigen on. Aga tõesti PARIMAD KUKLID!!
MaP
(10.03.2011 11:09:19)
Sellel aastal tulid need kuklid mul küll igati head välja(vahele panin kirsimoosi), kasutasin täpselt retseptis antud koguseid ja sõtkusin kaua. Kerkisid ilusti, vormida oli väga lihtne, ainult jah, veidi rohkem suhkrut taignasse.
Hexy
(11.03.2011 19:59:22)
Selle retsepti järgi saab kukleid leivaküpsetusmasinaga teha!:)
Proovisin järele:)
Kõik ained sisse- vedeliku alla ja kuivained peale, värske pärmi asemel pakk kuivpärmi (12g) ja AINULT taignasõtkumisprogramm peale.
Mul on Kenwood 450 ja selle järgi on programm 10.
90 minutit ja taigen segatud, sõtkutud, kerkinud, siis käsitsi kuklid vormida ja ahjus küpsetada. Lust ja lillepidu!:)
ah jaa...suhkrut panin 5 spl aga sedagi on vähe...mees paneb kuklile praegu vorsti sinepiga koos peale:)
kevadlilleke7
(20.02.2012 21:49:48)
Tegin mina siis oma kuklid valmis. Ei tulnud just kõige paremini välja. Seega tahaksin teada, mis valesti tegin. Pean ausalt tunnistama, et minule 800g jahust ei piisanud, tainas oli 800g jahuga alles selline vedelapoolsem ja käte küljes täiesti kinni. Panin siis 200 g jahu lisaks(kokku siis 1 kg) ja oli nii nagu vaja. Lõi kausi küljest lahti ja käte küljest ka. Lasin korralikult kerkida jne. Kui küpsetama hakkasin, siis küpsesid praguliseks ja mulle tundus ka, et pärmi maitset oli ehk liiga palju tunda, suhkrut oleks võinud ka rohkem olla :) Äkki oskate ka öelda, et kas see on okei, kui nad pärast jahtumist on väga kõva koorikuga?
Isetegija
(20.02.2012 22:52:17)
Vastuseks <b>Isetegijale</b> - 200 g lisajahu oli kohe kindlasti liiast. Tainas peabki olema pehme - siis tulevad ka pehmed ja mõnusad kuklid. Lusikatäis-paar oleks võinud veel lisada (ja sedagi pigem vormimise faasis), aga see hilisem praguliseks küpsemine on kõik põhjustatud lisajahust.
Pärmi võib vähem panna, kuigi siis võtab kerkimine kauem aega. Suhkru kohta olen märkuse sissejuhatuses teinud - minule sellest 3 sl (napp pool detsiliitrit) täitsa piisab, sest vahukoores on ka suhkrut. Aga suured magusasõbrad võivad juurde panna. Foorumis hiljuti just keegi kurtis, et üle 3 sl oleks kindlasti liiast olnud :)
Kas lasid jahtuda rätiku all? Kui jah - ja ikka olid pärast kõvad - siis on süüdlaseks jälle see liigne jahu.
(lihtsalt täpsustuseks, et 800 g jahu on umbes 1,3 liitrit; sina lisasid 3,3 dl rohkem).
Pille @ Nami-Nami
(21.02.2012 11:13:10)
Eelmisel aastal tegin sama retsepti järgi, ainult suhkru kogust panin topelt. Väga-väga head kuklid tulevad!
Reti K. @ Facebook
(21.02.2012 11:13:32)
Tegin sel aastal neid ja väga maitsvad, isegi mees kiitis :P
Jaanika J. @ Facebook
(21.02.2012 11:14:57)
Ma just eile tegin selle retsepti järgi. Väga head kuklid tulid.
Liili L. @ Facebook
(21.02.2012 11:15:29)
Eile proovisin, tõeliselt head tulid!
Barbi V @ Facebook
(21.02.2012 11:15:54)
minul just küpsevad ahjus...esimesed tulid välja ja kohe oli kukklit vaja maitsta...super...minu lemmik..kindel,et seda retsepti kasutan ka teinegi kord
Riina H. @ Facebook
(19.02.2012 16:39:38)
Mina eile tegin neid vastlakukleid ja tulid ilusasti valja. Vaga maitsvad.
kairi
(21.02.2012 12:43:29)
Mina tegin kuklid eelmisel õhtul ja siis tundusid nad pehmed, lõhnasid hästi. Õhtul ma neid ei proovinud. Hommikul vahustasin koore, et neid sööma hakata, aga selleks ajaks oli kukkel üsna kõvaks ja kuivaks muutnud :(
Karmen
(21.02.2012 15:31:18)
mmmm,nämm...
taigen oli hästi tsipa vedel,st kuklid valgusid veidi laiali kerkides aga kerkisid hästi ja maitsevad ülihästi!Aitäh!
mina
(22.02.2012 11:28:31)
Väga tipp-topp retsept! Olgu ka siinkohal öeldud, et nende tegemine võttis aega kaks aastat :) 2010 juba vaatasin seda retsepti aga teha ei olnud jaksu :) MIna jagasin oma juhud nii et pool kogusest oli täistera nisujahu ja suhkrut sai 6spl. Väga hõrgud ja maitsvad ja veel täna on nad pehmed ja mõnusad , ning sobivad nii juustu kui vorstiga, nammi nammi :)
Kuidas
(21.02.2012 21:07:36)
Fantastiline retsept! Võin julgelt väita, et see oli minu elu esimene õnnestunud pärmitaigen. Kerkis nii esimeses faasis hästi kui ka teises. Ja kausi küljest lõi ilusti lahti (tegin küll pool kogust.. võib-olla oli seetõttu lihtsam) ja kuklid maitsevad ideaalselt. Isegi mees, kes muidu iseküpsetatud kuklitesse suure skepsisega suhtus (sest poe omad jäävad ikka mõnusad pehmed), ütles, et need on tema elu parimad kuklid. Sisse sutsasin ka tilga pohlamoosi, mille eile külmutatud marjadest ekstra vastlakuklite tarbeks keetsin. Olen ääretult tänulik selle retsepti eest!
Kristel
(22.02.2012 12:56:05)
Ei ole Inglismaal elades neli aastat vastlakukleid söönud, seega otsustasin esmakordselt ise Nami-Nami retsepti kasutades seda teha. Parimad ja õhuliseimad kuklid, mis ma iial söönud olen! smile
Gretithy
(22.02.2012 13:34:39)
Parimad vastlakuklid, mida elus teinud olen. Lõpuks ometi on keegi võtnud vaevaks/tulnud ka selle peale, et kirjeldada, kuidas saada täiuslikult ümarat kuklit. Lihtne nipp, aga mina selle peale enne tulnud ei ole. Suur tänu!
Triin
(8.02.2013 12:48:50)
Tegime koos 7 aastase pojaga. Väga head tulid. Suhkurt panime rohkem sisse.
nuusel
(8.02.2013 14:10:45)
kas selle taina saab ka eelmine päev valmis teha???
kristi
(9.02.2013 11:49:56)
Kui kaua see kergitamine aega võtab?
Liina
(10.02.2013 13:51:07)
To Kristi: tainast ei ole mõtet eelmine päev valmis teha, sest siis kerkib tainas üle ja pärmiseentest sul enam kasu ei ole (saad alkoholisisaldusega taina, mis ei ole just kõige maitsvam).
To Liina: kerkimine sõltub täiesti kohast, kus tainast kergitada - sooja ahju/pliidi juures läheb kiiremini kui lihtsalt toasoojas.
Kui ise pärmitainast teen, siis lisan koostisosadest või viimasena - ilusti lööb taina lahti nii kausi kui käe küljest :) Väga maitsvad kuklid tulevad!
mina_ise
(10.02.2013 16:18:54)
Hakkasin rootsi Baka ajakirja järgi vastlakukleid tegema, aga retsept valmistas pettumuse - polnud sönagagi mainitud kuidas taignast ilusid siledaid kukleid vormida. Mötlesin, et kyllap nami-nami on pöhjalikum, ja näed, siit leidsin juba esimesest retseptist ilusa kirjelduse ja nyyd kuklid juba kerkivad - SUUR TÄNU alati töökindlate ja pöhjalike retseptide eest!!! Ja pikka liugu, ylehomme ju vastlapäev! :)
Annika
(10.02.2013 22:13:51)
Mina ka kiidaks. Olen varem ka proovinud vastlakukleid teha, aga tulemused on väga kesised olnud. Mõtlesin see aasta üldse mitte teha, aga otsustasin siiski riskida, laps alles väike ja ei oska arvustada, paras paar aastat kätte harjutada. Selle retseptiga annan harjutamatagi meistri mõõdu välja. Suur aitäh!
Annika
(11.02.2013 20:16:10)
kõik sai grammipealt mõõdetud, tehtud... küll kerkis hästi, aga lõppkokkuvõttes valasin veidi tainast muffinivormidesse ja ülejäänud keeksivormi. TÄIESTI vedel tainas....
Nüüd läks ahju see "pärmikeeks"... homme on vastlapäev, aga mul ei ole kukleid :(((
kurb
(11.02.2013 20:52:15)
Jahule on ju sulgudesse järgi kirjutatud "umbes"- sellest ka su pärmikeeks.
kurvale
(11.02.2013 21:32:58)
jah, samas kõik eelnevad kommentaarid on öelnud, et pigem vähem ja üks eelnev kommenteerija sai peaaegu sõimata kui tainas vedel jäi ja 200g juurde pani :S Tegin muide peaaegu sama retsepti järgi (800g jahu, 50g pärmi, 5 dl piima + sool, suhkur) eelmisel nädalal kapsapirukat ja väga ilus tainas tuli. kahtlustan, et see muna rikkus asja ära. Proovin lähiajal uuesti ja sedakorda ilma munata :) Aga maitse on pärmikeeksil küll hea :)
kurb
(12.02.2013 11:04:25)
mina tegin ka kõik retsepti järgi aga tainas jäi kõik see aeg koledasti näppude külge kinni :S
lisasin siis niikaua jahu kuni enam kinni ei jäänud ( u 100 gr veel), siis aga oli tainas selline kuiv ja tuhm :S siis panin veel piima hulka ja tuli jälle siuke kleepuv möga. igatahes rullisin kuidagi peopeal suure jahuga plönnid aga tulid täitsa enam vähem ok kuklid. aga see plögamajandus käis küll ajudele . mulle tuli vist meelde miks ma pärmitagnaga sinasõber pole. :D
tiina
(12.02.2013 11:15:31)
Kõigil, kellel taigen nii vedel jääb, soovitan ülekontrollida oma mõõteriistad. Sageli näitavad müügil olevad detsiliitri mõõdikud aiateibaid. Aga piima võib ka kaaluda, sest tihedus on praktiliselt ~1(1,03)g/l ehk siis kaaluda lihtsalt 500(485)g piima. Edukat küpsetamis, sest kuklid tulevad tõesti hõrgud.
Liina
(12.02.2013 11:37:00)
Minul jäi ka tainas liiga vedel, panin päris palju jahu juurde, siis sai normaalne.
miina
(12.02.2013 11:56:53)
oleneb suuresti ka jahust, täpsemalt liimaine sisaldusest, see võib olla vägagi erinev. nii,et asi käib ikkagi natuke ka tunde järgi, katstage!
taina paksus ja käte küljest lahtilöömine
(12.02.2013 15:08:02)
Tegin meie pere tänavused kuklid jälle selle retsepti järgi. Tainas oli täiesti perfektse konsistentsiga, kergelt jahusel laual sai kuklid kenasti ümmarguseks rullida. Panin täpselt 800 g (u 1,3 liitrit) nisujahu (Veski-Mati kollase-oranžikirju pakk, tüüp 550) ja 2 suurt muna. Kerkisid kenasti ümmarguseks, tulemuseks pehmed kuklid. Nõus, et liimaine sisaldusest oleneb palju, aga kui kasutada tavalist kõrgema sordi nisujahu, siis heal juhul võib lisada juurde supilusikatäie või kaks jahu, aga kohe kindlasti mitte 200 g jahu - siis on tulemuseks ju kivikõvad kuiklid.
Enne lisajahu lisamist proovige tainast veidikene kauem sõtkuda (seda siis peale eelkergitamist ja teiste komponentide lisamist), ärge kohe midagi juurde lisama hakake!
Pille
(12.02.2013 15:11:35)
KURB - ma olin enne tänast kuklitegu Su kommentaari lugenud ja jälgisin hoolega taina tekstuuri. Heal juhul oleks saanud valada seda eelkergitatavat tainast (seda "hapukoorelaadset"), aga kohe kindlasti mitte valmistainast, kuhu ülejäänud jahu lisatud oli. See oli täiesti tavaline korralik pärmitainas.
Ma kahtlustan ikka mõõtmis- või kaalumisviga Sinu puhul - äkki panid kogemata 800 ml jahu (see on vaid 480 grammi) ja mitte 800 g (1,3 liitrit)?
Pille
(12.02.2013 15:20:43)
Tõepoolest väga õnnestunud tegu.Arvan kellel see ei õnnestunud siis proovige uuesti kõrgema sordi nt.kalevi nisujahuga. N'endest odavamatest jahudest ei tule pärmitaigen välja - omal nahal kogetud
endla
(12.02.2013 15:58:00)
Kui kaua peab kestma toatemperatuuril eelkergitus ja kui kaua peab hiljem veel kerkima ja kas vahepeal peab alla ka sõtkuma?
?
(12.02.2013 17:42:25)
Eelkergitust teen ahjus 30 C juures, 30 min. Hiljem kerkib 1 tund, vahpeal enam alla ei sõtku.
Inx
(12.02.2013 17:48:22)
Vastuseks küsimärgile. Eelkergitust teed seni, kuni taina pinnale tekivad väikesed mulliaugud. Kui kaua see võtab, oleneb Su kergitusruumi temperatuurist. Inxil 30 minutit, veidi jahedamas köögis võib see võtta ka tunni. Põhiline on see, et temperatuur on ühtlane ja pigem soojapoolne ja et tuuletõmbust pole. Pärast umbes tunnike ja tõesti siis uuesti enam alla sõtkuda pole vaja, murran lihtsalt tainast pallikesi ja veeretan need kukliteks.
Pille
(12.02.2013 18:12:07)
Kuklid ei tulnud just väga kohevad ja õhulised. Pmst nagu tavaline sai. Mis mul valesti läks? Äkki liiga palju jahu?
Pia
(12.02.2013 18:19:17)
eelmisel aastal sai selle retspepti järgi tehtud, väga head tulid. ja hetkel kohe lähevad ahju...siinjuures on minu meelest ülitähtis saiad kenaks veeretada nagu retsepti seletuses ka kirjas, see annab saia väilmuse ilusa kuju
kaire
(12.02.2013 18:34:59)
mina panin kardemoni asemel natuke muskaati, tuli ka hea. :)
olid kohevad ja maitsvad aga mitte just kõige ümmargusemad. Eks järgmine kord proovin uuesti.
Iff
(12.02.2013 20:38:34)
Just lõpetasin kuklite tegemise ja söömise :) Suurepärane retsept! Kogused panin muidu täpselt retsepti järgi, vaid suhkrut rohkem ;) Tainas tuli mõnusalt pehme ja kui võis ka tunduda, et kuklite vormimiseks liiga pehme, siis tegelikult oli täpselt paras. Kiire, lihtne, suurepärane! Aitäh, Pille :)
AO
(12.02.2013 21:53:51)
Miks pärmitaignasse muna pannakse? Olen kunagi kusagilt kuulnud, et muna pidi pärmitaigna kõvaks tegema, st pärmitaignast küpsetised. Kas see on vale? Pole kunagi julgenud neid munaga retsepte proovida, eelarvamused.... :-)
Liivi
(12.02.2013 22:26:05)
Tegin täna, väga head! Suhkrut panin 9 spl ehk kolm korda rohkem ning küpsetasin 220 kraadi juures 10-12 minutit. Soovijatele panin vahukoore alla ka supilusikatäie pohlamoosi, imehea!
M
(13.02.2013 13:01:00)
Mul selle aasta tainas jäi ka tiba liiga vedel, raske oli kukleid vormida. Järgmiseks aastaks panen kõrvataha, et pärmitaigna jaoks vaja võimalikult kõrgekvaliteetset jahu. Sukrut lisaks 7 lusikatäit.
Hexy
(4.04.2013 14:06:53)
Parim taigna retsept üldse. Teen kaneelirulle selle järgi ja paisuvad suureks nagu poe omad :D
Muhv
(30.12.2013 14:29:21)
Kui sama retsepti järgi teha soolased kuklid ja nisujahu asemel kasutada mitmiviljajahusegu ja suhrut panna ainult 1 tl? Kas kerkivad sama hästi ja on hästi vormitavad?
Kristi
(24.02.2014 18:03:27)
Tegin esimest korda vastlakukleid.
Retsept on väga põhjalik, tänan.
Kahjuks mu kuklid tulid maitsetud, lihtsalt selline tuim sai :(
Järgmine kord panen rohkem suhkrut:)
Õnneks tuhksuhkur päästis ka ja vahukoore tegin samuti üsna magusa, aga sai oli tuim.
N
(25.02.2014 14:22:42)
Mitu kuklit sellest retseptist tuleb?
Liina
(2.03.2014 22:03:29)
Kuna ma suudan tihti koogid untsu keerata, siis kysin: millist pärmi kasutate, milline jahu on kõige parem ja milline või kõige parem nende kuklikeste jaoks? Aitäh!
Prooviks ka :)
(3.03.2014 19:58:15)
Imelised ja hõrgud kuklid. Kardemonised vastlakuklid vaarika toormoosi ja vahukoorega. Kõlab juba hästi, eks. Tegin pool kogust ja söödi kõik hoobiga ära. Seda pärmitainast kasutan ka edaspidi teiste küpsetiste juures. Aitäh!
cnn
(4.03.2014 7:50:51)
Retsepti päies kirjas, et 30 kuklit antud retseptist!
Arvan samamoodi, et need kellel taigen vedel on segi ajanud grammid ja detsiliitrid.
See on super taigen!
Mari
(4.03.2014 16:09:32)
võtsin pool igast asjast ja kui tegema hakkasin sain 22kuklit
Henno
(4.03.2014 16:56:13)
Tõesti super head kuklid tulid välja. Tegin poole kogusest, jahu kogus ja kõik klapib. Kiidan retsepti!! Aitäh!
Elis
(4.03.2014 20:34:28)
Väga nämmid, aga ise liiga algaja ja ei oska nii ilusaid siledaid palle voolida. :)
Enx
(4.03.2014 21:38:02)
Ülimaitsvad ja kohevad vastlakuklid! Kardemoni asemel panin muskaatpähklit.
Kindlasti kasutan seda retsepti ka teiste saiakeste tegemisel.
Kadre

Kommenteeri