4 nahata kanafileed (a 150 g)
4 väiksemat apelsini
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl vedelat mett
2 tl oliiviõli
1 sl teralist sinepit
2 tl värsket hakitud või 1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
225 g tagliatelle ehk lintmakarone
225 g puhastatud rohelisi aedube
Tee igale kanafileele 3 sisselõiget ja laota fileed madalasse ahjuvormi. Lõika 2 apelsini sektoriteks ja suru kanafileede vahele. Riivi 2 allesjäänud apelsini koor peenelt, pane 2 tl riivitud koort ning apelsinid kõrvale.
Sega ülejäänud apelsinikoor, küüslauk, mesi, oliivõli, sinep ja tüümian. Maitsesta segu soola ja pipraga ning määri kanafileedele ja apelsinisektoritele.
Küpseta 25-30 minutit 180-kraadises ahjus, kuni kana on küps ja sinepisegu kleepuv.
Kuumuta lintmakaronid suures potis soolaga maitsestatud vees keemiseni, lisa rohelised oad ning sega.
Keeda, kuni makaronid on 'al dente'. Kurna. Sega alleshoitud 2 tl riivitud apelsinikoort makaronide ja ubadega, jaota taldrikutele.
Aseta igale taldrikule ka kanafilee ning 2 apelsinilohku.
Pressi 2 alleshoitud apelsini mahl ahjupannile, kuumuta pidevalt segades, kuni saad kastme. Vala kanafileedele ja serveeri.
Retsept on briti ajakirjast Good Food (February 2001, Orange and mustard chicken). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Apelsini-sinepikana