Pommuvorm tomatitega

Eri Klas jagas retsepti ühes 2006. a. Oma Maitses, siin minu jaoks veidi loogilisemal kujul kirja panduna :) 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur või 2 väiksemat pommut e. baklažaani

praadimiseks oliiviõli

3-4 suurt lihatomatit

1-2 küüslauguküünt

värsket tilli

värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli pannil.

Lõika pommud 5 mm paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. Praetud pommuviilud tõsta taldrikule ootama.

Kui pommud on praetud, siis lõika  lihatomatid samuti 5 mm viiludeks. 

Haki küüslauk, till ja koriander. 

Nüüd võid vormiroa valmis laduda. Aseta kausi või vormi põhja kiht pommusid, siis kiht tomateid. Maitsesta soola-pipraga, puista peale hakitud küüslauku ja maitserohelist. Jätka ladumist, kõige peale jääb tomat ja maitseroheline. 

Kata vorm fooliumiga ja lase pommudel jahtuda. Siis tõsta külmkappi 24 tunniks maitsestuma. 

Aitäh Ilsule :)

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 06.07.2014 07:25

See on väga maitsev ja värske lisand igasugu lihatoitude juurde. Kindlasti sobib ka eelroaks. Ma surusin vormi pealt kergelt kokku ja panin lõikelaua raskuseks peale enne külmkappi panemist. .