Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Shakshuka vegetaarroog kiirtoit

ehk vürtsikas tomatikastmes küpsetatud munad. Shakshuka on Iisraelis ülipopulaarne roog, millest teatakse väga palju erinevaid versioone. Siin on üks lihtsamaid versioone. Shakshuka on algselt pärit Põhja-Aafrikast (Tuneesia, Alžeeria). Kui ma 2012. a. suvel Iisraelis käisin, siis rõhutati meile korduvalt, et shakshuka on roog, mida kõik Iisraeli mehed valmistada oskavad :)

ühele

Kuumuta õli praepannil mõõdukal tulel. LIsa hakitud küüslauk ning prae tsasel tulel, kuni küüslauk on kuldne.

Lisa purustatud tomatid ning maitseained. Sega, kata pann kaanega ning lase 10-15 minutit podiseda, kuni tomatikaste on veidi paksenenud ja mõnusalt maitsestunud. Maitse kastet - vajadusel lisa veel tšillit vm maitseaineid.

Tee lusikaseljaga tomatikastmesse kaks süvendit, libista mõlemasse üks toores muna (muna võid esmalt väikese tassi sisse katki lüüa). Maitsesta munad pealt tsipa soolaga ning lase kuumas tomatikastmes 5-6 minutit küpseda, kuni munavalge on hüübinud ja munakollane samuti poolhüübinud.

Kui eelistad küpset munakollast, siis kata pann kaanega küpsetamise ajaks või tõsta pann paariks minutiks kuuma grillelemendi alla.

Puista valmis roale hakitud maitserohelist (petersell, koriander, till) ja serveeri kohe. Kõrvale paku pehmet saia või nisuleiba, millega saaks pannilt roa kenasti kätte :)

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Küpsetamine
  • Aedviljaroad
  • Kastmed ja marinaadid
  • Munatoidud
30 minutit


Kommentaarid:

kommentaarid puuduvad,ole esimene

Kommenteeri