Krõbe tatramüsli

Väga mõnus ja kerge tatramekiga krõbe müsli ehk siis tatragranola. Kui soovid magusamat, siis tõsta vahtrasiirupi kogust. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl toortatratangu

200 g kooritud kõrvitsaseemneid

100-200 g (kooritud) mandleid

2.5 dl kookoshelbeid

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud ingverit

1-2 hästi küpset banaani

2 sl oliiviõli või kookosrasva

2 sl vahtrasiirupit

Valmistamine

Sega suures kausis tatar, kõrvitsaseemned, mandlid ja kookoshelbed, lisa kaneel ja ingver. 

Tambi väiksemas kausis banaanid katki, lisa oliiviõli või kookosrasv ning vahtrasiirup. Sega ühtlaseks, siis kalla segu kuivainete hulka ja sega, kuni kõik on kenasti ja ühtlaselt jagunenud. 

Laota suurele ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni müsli on krõbe ja kenasti kuldne. Hoia silma peal, et mitte ära kõrvetada, samuti võiks müslit küpsetamise ajal 1-2 korda segada.

Lase täielikult jahtuda, siis tõsta sobiva suurusega purki või karpi. 

(Mugandatud Entre Jardins lehelt).

NIPID: vahtrasiirupi asemel võid kasutada ka mett, ent siis pole see enam veganlik müsli. Samuti võid katsetada teiste seemnete ja pähklitega. 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 17.06.2015 10:20

Tegin meega, pool kogust. VÄGA mõnus ja väga toitev.

Lyspeth
postitatud 01.05.2018 23:26

Kas tatar on keetmata.

Pille
postitatud 02.05.2018 09:04

Jah, muidugi, Lyspeth.

Liisa
postitatud 26.01.2019 10:51

Meil hambad tatrast hästi läbi ei läinud. Lõhn ja maitse olid isuäratavad, aga suur osa granolast jäi kahjuks seisma.

Kaare
postitatud 16.06.2022 14:21

Kindlasti tuleb kasutada toortatratangu, siis pole muret, et hambad läbi ei lähe! :)