vahtrasiirup

Vahtrasiirupit saadakse vahtramahla redutseerimise teel. Eriti kvaliteetset vahtrasiirupit toodetakse Kanadas ning USAs New Yorgi ja Vermontis. Vahtramahla kogutakse alates veebruari keskpaigast 4-6 nädalat. Seejärel keedetakse vahtrasiirupit paksenemiseni. Vahtrasiirupit klassifitseeritakse värvi ja maitse järgi. USAs tuntakse järgmisi vahtrasiirupi klasse: AA ehk 'fancy' - hele ja mahedamaitseline A - keskmiselt hele ja mahedamaitseline B - tume ja tugevamaitseline C - hästi tume ja peaaegu melassisuhkrumaitseline Vahtrasiirupi valmistamine on üsna töömahukas ning seetõttu on puhas vahtrasiirup üsna kallis. Seetõttu on kauplustes saada ka vahtramaitselist siirupit (maple-flavoured syrup), mis põhineb maisisiirupil. Nn pannkoogisiirupid (pancake syrups) on lihtsalt kunstliku vahtraekstraktiga maitsestatud maisisiirupid. Puhast vahtrasiirup tuleks peale avamist säilitada külmkapis, ent serveerimisel peaks siirup olema toasoe.