Suitsuräimepirukad

Kartuli-rukkimuretainal kappari-suitsuräimepirukad - tõsiselt põhjamaine ja mõnus amps. 

Mina tegin väikeseid suupistepirukaid, aga sama retsepti järgi võib teha ka suure quiche'i või väiksema plaadipiruka. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kartuli-rukkitainas:

125 g nisujahu

125 g täistera rukkijahu

näpuotsaga soola

250 g võid

250 g riivitud keedetud kartulit

Suitsuräimekate:

700 g suitsukala - nt

kuumsuitsutatud räime

peotäis kapparimarju või suuri kappareid

150 g Saare Smetana hapukoort

100 g Saare maitsestamata toorjuustu

2 muna

peotäis hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Peale:

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Sega kausis rukki- ja nisujahu ja sool. Näpi juurde või, siis lisa riivitud keedetud kartulid. Sega tainas kiiresti ühtlaseks, vajuta lapikuks, keera kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. 

Valmista kate. Puhasta suitsuräimed. Sega hapukoor, toorjuust, munad, hakitud till ja maitseained omavahel. 

Valmista pirukad. Rulli tainas kergelt jahusel laual mõne millimeetri paksuseks, vajadusel lõika ketasteks. Suru võitatud pirukavormi põhjale ja külgedele. Jaota suitsuräimefileed pirukatele, lisa igale pirukale paar kapparit. Tõsta kulbiga peale muna-toorjuustu-smetanasegu. 

Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit (väikesed pirukad) või kuni 30 minutit (plaadipirukas). Valmis pirukatele puista peale veidi murulauku.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Koti & Keittiö

LISA KOMMENTAAR