1 sibul
1 sl oliiviõli
400 g purk konservitud purustatud tomateid
200 g risotoriisi
2 muna
140 g riivitud (Cheddari) juustu
soola ja musta pipart
Haki sibul, lõika suvikõrvitsad viiludeks, tükelda baklažaan e. pommu.
Hauta hakitud sibulat õlis 10 minutit, lisa suvikõrvits ja pommu. Prae kõik kuldseks. Lisa pannile tomatid, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ja hauta 15 minutit. Eemalda kaas ja hauta veel 15 minutit.
Pane riis soolaga maitsestatud vette keema. Kui riis on pehme, siis kurna see ja lase veidi jahtuda. Siis sega riis munade ja 2/3 riivitud juustuga.
Tõsta tomati-köögiviljakaste ahjuvormi põhja, tõsta peale riisisegu ja silu pealt ühtlaseks. Puista peale ülejäänud juust
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.
Allikas: BBC Good Food (September 2012; veg & cheesy rice bake), eestikeelne versioon ilmus ajakirjas Oma Maitse (veebruar 2014)
Kuulge, see oli täitsa tore. Ma polnud sellist riisi-muna-juustukatet varem proovinud. Täidisesse läks mul 1 suvikõrvits ja 2 pommut, lihtsalt kodus oli nii. Panin natuke Meira provanssaali ürdisegu ka juurde, sest lihtsalt soola-pipraga maitsestatult tundus lahjavõitu. Soovitan küll!
Köögivilja-riisivorm
Vegetaarne "karjuse piruka" laadne vormiroog, kus juustu-riisikatte all on peidus pommud ja suvikõrvitsad.
Tomatihooajal võta konservi asemel 450 g värskeid tükeldatud tomateid.