Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Ahjus küpsetatud kapsaviilud vegetaarroog

ehk kapsasteigid. Sobivad pea kõikide dieetide puhul (gluteenivaba, Paleo, LCHF, vegan). Minu jaoks olid need üllatavalt maitsvad, annab "kapsa närimisele" hoopis uue tähenduse :)

neljale kuni kuuele

Otsi võimalikult kompaktne kapsapea. Eemalda välimised suured lehed. Lõika kapsapea vertikaalselt umbes 1 cm paksusteks viiludeks (ehk nii-öelda ülalt alla). 

Laota ahjuplaadile. Puista peale veidi hakitud küüslauku, siis nirista üle oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni kapsaviilud on pealt kergelt kuldsed. 

Nüüd keera kapsaviilud spaatli abil ettevaatlikult ringi. Piserda peale oliiviõli, maitsesta küüslaugu, soola ja pipraga. Küpseta veel 25-30 minutit. Kapsad peaksid olema täitsa pehmeks küpsenud ja servadest kenasti kuldpruunid - vaid siis on neid mõnus süüa!  

Serveeri niisama või lisandina. 

Algidee: Everyday Maven toidublogi (USA)

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Lisand
Küpsetamine
  • Aedviljaroad
  • Gluteenivaba
  • LCHF e süsivesikutevaene
  • Paleo
  • Vegan-toidud


Kommentaarid:

(16.11.2013 12:28:06)
Järgi proovitud! Mulle väga maitses, aga lapsed tegid imelikke nägusid ja keeldusid söömast ;)
Katharina T @ FB
(16.11.2013 20:12:30)
Väga hea retsept, peaksapse tegemiseks ongi alati liiga vähe ideid, mulle maitses, kergelt kyyslaugune, lihtne teha ka muidugi.
Annika Kits
(17.11.2013 14:33:18)
Viimase peal küpsekapsas!!!!! Kohe väga maitses! :)
Erka
(19.11.2013 18:43:15)
Tänusõnad, tegin sama juhise järgi juurselleri lõike.
sirje
(23.01.2014 21:21:21)
Tegin neid küpsetatud kapsaviile. Väga head olid!!! Eriti mõnusad ja karamellise maitsega olid just kapsaviilude ääred, need mis natuke liigselt pruunid tundusid. Kuna mul olid lisandiks küüslaugused lihapallid kastmes, siis kapsale raputasin peale ainult Herbamare ürdisoola.
Age S @ FB
(26.01.2014 11:54:34)
Super head. Mehed nõudsid lisa :)
Akaatsia

Kommenteeri