Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Leivasupp vegetaarroog kiirtoit

Klassikaline Eesti magustoit, mille valmistamisel annab edukalt ära kasutada tahket rukkileiba. Serveeri rõõsa koore, piima või hapukoorega.

kuuele
Tükelda leib ja leota seda vees. Pane leib koos leotusveega keema ja keeda pehmeks. Hõõru läbi sõela ning pane saadud ühtlane leivapüree potti tagasi.
Lisa segule pestud rosinad, kaneelikoor ja suhkur ning maitsesta hapu mahlaga. Kuumuta keemiseni ning lase paar minutit podiseda.
Tõsta leivasupp tulelt, eemalda kaneelikoor ja lase jahtuda.

Selle retsepti järgi tehes tuleb selline natuke vedelapoolsem leivasupp, aga jahtudes supp taheneb. Kui Sulle meeldib selline paksem leivasupp, siis võta vett liitri jagu (või tee hoopis rukkileivavahtu).
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Keetmine/kuumutamine
  • Magustoidud
  • Eesti
20 minutit


Kommentaarid:

(20.01.2009 20:39:30)
Poovisin järgi, väääga maitsev tuli! Mina ei viitsinud sõelaga jamada, lasin saumikseriga ühtlaseks massiks. Aitäh!
Kokapoiss
(10.02.2009 12:39:47)
Mmmmmm.... fantastiliselt hea.... Kasutasin vana leiva asemel riivleiba (igas suuremas poes olemas) ja nii oli valmistamine ülilihtne.
Anna-Liisa
(7.08.2011 13:47:59)
Tegin elu esimese leivasupi selle retsepti järgi ja mis ma võin öelda.. supper lihtsalt.. ja ma ei saa öelda et ta nüüd vedelam jäi..täpselt selline, et saab piimaga ka süüa :)
Maarja
(30.04.2012 19:14:05)
Tõesti väga hea supp tuleb. Leidsin ka poest lastele mõeldud kõrrega 200 ml jõhvikamahla, nii ei pidanud ka mahla ülejääkide kasutamise osas pead murdma :).
Kadri
(17.05.2012 12:20:32)
Nu päris päris vedel supp tuli selle retsepti järgi, ma soovitaks kindlasti vähem vett kasutada või siis rohkem leiba potti manustada:)
Kerli
(24.08.2012 12:19:07)
jõhvikamahl kõlbab ka pärast niisama juua!!!
tiina
(29.07.2013 21:33:18)
Ei või olla!!!
Kadri
(21.02.2014 15:41:16)
vedel aga hea supp tuli!
inimene
(25.02.2014 18:44:28)
Hyvää oli, kiitos :)
Inka
(12.08.2014 22:30:01)
Mina jätan ka veidi paksema, ja ka sõelaga ei viitsi jännata. Veidi tükiline tekstuur ongi just hea. Ja ka kuivatatud ploomidega rosinate asemel tuleb väga maitsev.
Rebane

Kommenteeri