Rukkileivavaht

Puhas Eesti köök.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g tahket rukkileiba

4 dl vett

1.5 dl suhkrut

2 dl õunamahla

2 sl mannat

Valmistamine

Leota leib vees, sega seejärel püdelaks või suru läbi sõela. Lisa suhkur ja õunamahl ning kuumuta keemiseni.

Sõrista juurde manna ning keeda 3-4 minutit. Lase jahtuda, seejärel klopi vahule.

Serveeri piima või jäätisega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 12.04.2010 19:06

Lisasin maisteks veidi kaneeli, hästi sobivad sisse ka rosinad.

Pakkuma!
postitatud 05.09.2013 18:10

Mitte serveeri, vaid PAKU piima või jäätisega. Eesti keeles ilusam.

Eesti keel
postitatud 04.04.2024 12:42

Tänan!

Kaare
postitatud 08.10.2017 18:36

Sõime elus esimest korda "leivasuppi" jäätisega! Supermaitsev oli :)

Anelle Jacobson
postitatud 01.04.2020 08:50

Minu lemmik! Eriti veel rosinatega ja külma piimaga!