Gluteenivaba biskviit

See gluteenivaba biskviit sobib hästi niisama vahukoore ja marjadega serveerimiseks, aga ka nt marjade või puuviljadega biskviidi tegemiseks. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

150 g suhkrut

4 muna

75 g mandlijahu või jahvatatud mandleid

75 g kartulitärklist või maisitärklist

Valmistamine

Sulata või, lase jahtuda. 

Löö munad kaussi, lisa suhkur ning klopi elektrimiksriga korralikult vahule (ca 8-10 minutit tugevat vahustamist)*.

Sega jahvatatud mandlid ja kartulitärklis hoolikalt, soovitatav oleks see segu ka läbi sõeluda korra.

Nüüd sega mandli-tärklisesegu ning või ettevaatlikult ja õrnalt munavahu hulka. 

Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile (u 25x35 cm) või kahe väiksema koogivormi sisse. 

Küpseta 190-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kook küpsenud on. Võta ahjust välja ja lase umbes 10 minutit jahtuda.

* Mul mikserdas KitchenAid. Kui Sul on vähema võimsusega mikser, siis võid vahustada kuumaveevanni kohal, saad stabiilsema ja tugevama munavahu.  

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

ÕunaIiris
postitatud 08.09.2016 09:25

Kas see biskviit sobib ka tortide tegemiseks, või on niisutamiseks liiga õhuline? Tordipõhjad (sponge cake) on tavaliselt tihkemad.

Pille
postitatud 08.09.2016 09:42

ÕunaIiris, minu mäletamist mööda on see üsna tavalise tordipõhja sarnane. Nii et võid proovida küll, ära lihtsalt väga lahke käega niisuta kohe alguses..

ÕunaIiris
postitatud 20.09.2016 12:08

Katsetasin. Maitses hästi. Aga vaht hakkas kokku vajuma kuivaineid sisse segades ning ega ta ahjus ka eriti kerkinud. Ja see, mis kerkis, kukkus lõpuks kokku. Õnneks oli siiski läbi küpsenud. Kas see vihje ÕRNALT, peaks olema väga õrnalt? Või milles veel asi võis olla? Või äkki peabki korralik "tummine värk" olema, mitte õhuline švamm? :)

Pille
postitatud 20.09.2016 18:17

ÕunaIiris, kaks asja võis valesti minna - munavaht ei olnud piisavalt tugev ja/või segamiskäsi oli liiga tugev. Minu mäletamist mööda oli täiesti tavaline biskviidiline ja mitte tummine küpsis.

Helen
postitatud 30.05.2017 22:26

Kerkis hästi, maitses hästi. Mandlijahu ja maisitärklis koos lahutamatud gluteenivabade toodete tegemisel. Aitäh meeldetuletuse eest, mis vahekorras neid kasutama pidi :)</br> retsept toimis. Küpsetusaeg oli mul hulga pikem, aga küpsetasin silikoonvormis ja eks ahi ka veits uimane :) </br>