Prantsuse köögist (täpsemalt Haute Savoie piirkonnast) pärit vormiroog kartulite, Reblochoni juustu, rõõsa koore ja peekoniga. Tihti lisatakse roale ka sibulat või asendatakse peekon suitsulõhega. Muide, roog on pärit 1980ndatest, kui Union Interprofessional Reblochon otsis uusi retsepte, et suurendada Reblochoni juustu läbimüüki :)
Prantsuse Alpides serveeritakse tartiflette lisandina sinki, marineeritud kurki ja pärlsibulaid.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Nõruta ja lase veidi jahtuda, siis lõika viiludeks.
Kuumuta pool võid ja pool õlist suurel praepannil ning prae kartuliviilakad kuldseks. Maitsesta ning tõsta madalasse ahjuvormi.
Kuumuta ülejäänud või ja õli samal pannil. Lisa tükeldatud peekoniribad ning prae need üsna tugeval kuumusel kuldpruuniks. Alanda kuumust, lisa sibulad ning jätka praadimist, kuni sibulad pehmenevad ja kergelt värvi muudavad. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Sega õrnalt kartuliviilude hulka. Vala peale rõõsk koor.
Lõika juust viiludeks, eemalda kest. Laota juustuviilud kartulitele. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni juust on sulanud ja mullitab kergelt.
Tartiflette
Prantsuse köögist (täpsemalt Haute Savoie piirkonnast) pärit vormiroog kartulite, Reblochoni juustu, rõõsa koore ja peekoniga. Tihti lisatakse roale ka sibulat või asendatakse peekon suitsulõhega. Muide, roog on pärit 1980ndatest, kui Union Interprofessional Reblochon otsis uusi retsepte, et suurendada Reblochoni juustu läbimüüki :)
Prantsuse Alpides serveeritakse tartiflette lisandina sinki, marineeritud kurki ja pärlsibulaid.