Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Marineeritud praetud räimed

Klassikaline praetud räim marinaadis sobib nii argi- kui pidulauale.

Sel viisil marineeritud praetud räimed säilivad külmkapis kuni nädala. 

kaheksale

Kui kasutad räimefileesid*, siis kasta need esmalt lahtiklopitud muna-piimasegusse, siis jahusse. Prae seejärel parajalt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Mina panen kalad pannile, lihapool all - siis tõmbuvad nad vähem rulli praadides. 

Lao praetud kalad kõrgete servadega kaussi.

Marinaadi jaoks pane kooritud ja viilutatud porgandid-sibulad potti, lisa pipra- ja vürtsiterad, loorberileht ja sool-suhkur. Kalla peale vesi ning kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit, kuni porgand veidi pehmeneb. Maitse marinaadi - vajadusel lisa veel suhkrut või soola. Lisa äädikas ning tõsta pott tulelt. Maitse uuesti marinaadi - see peaks olema pigem natuke soolane (kalad imavad ju soola endasse) ja parajalt äädikahapu. 

Lase marinaadil mõni hetk jahtuda, siis vala praetud räimefileedele. Lase vähemalt üleöö külmas seista.

*  Kui kasutad terveid värskeid räimi, siis tuleb need esmalt puhastada. Lõika räimedelt ära saba ja seejärel pea, alustades lõikamist selja poolt - siis saad osa sisikonda sama lõikega välja tõmmata. Puhasta kõhuõõs, loputa kalad puhtaks ja puista kergelt soolaga üle ning lase umbes pool tundi seista enne praadimist. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Praadimine
  • Kala ja mereannid
  • Eesti
50 minutit + üleöö külmas


Kommentaarid:

(10.04.2010 15:22:38)
Just see kõige õigem retsept praetud räimede marineerimiseks!
Aniitram
(21.09.2011 13:47:44)
Maitsev
Hexy
(1.10.2011 16:51:34)
tegin tana praetud sardiine ja siis osa marineerisin selle retsepti jargi. nii head on nad juba praegu :)
karima
(16.02.2012 20:29:54)
Kui kaua nad sellisena külmkapis säilivad?
Siis tean, kui suure hulga julgen korraga valmis teha.
kodukanake
(17.11.2012 15:55:37)
Väga head tulid välja!
katariina
(30.03.2013 16:29:02)
Klassika
Akaatsia
(1.11.2013 13:39:56)
Vladislav Korzets ei soovita raimi pesta ja sool tuleb lisada praadimise lõpus, muidu jääb kala kuiv - mahlad imeb sool välja.
indy
(1.03.2014 13:45:18)
Hakkan kohe praadima ja marineerima, puhastatud räimefileed juba ootavad.
Ludmilla

Kommenteeri