Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Mustika-toorjuustukook vegetaarroog

Küpsetatud mustika-toorjuustukook Digestive-küpsiste ja tumeda šokolaadi põhjaga, mis jahtunult kaetakse hapukooretarretise kihiga.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.

Peenesta küpsisted ja tume šokolaad köögikombainis. Lisa sulavõi ning töötle ühtlaseks. Suru küpsise-šokolaadi-võisegu vormi põhja, tambi kinni ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Samal ajal sega köögikombainis kõik toorjuustukihi ained ühtlaseks. Kalla eelküpsetatud küpsisepurupõhjale ning küpseta ahju all- või keskosas veel umbes 40 minutit. Võta ahjust välja ning pane vähemalt 3-4 tunniks jahedasse tahenema.

Hapukooretarretise jaoks pane želatiinilehed külma vette likku. Sega hapukoor ja suhkur väikeses potis ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja segu umbes 60-kraadine. Suru želatiinilehed kuivaks ning sega ükshaaval hapukooretarretise hulka.

Libista toorjuustukook serveerimisalusele, aga pane pestud koogivormi rõngasäär uuesti ümber koogi.

Kalla hapukooretarretis jahtunud toorjuustukoogile ning lase koogil külmkapis või mujal jahedas umbes tunnike taheneda.

Serveerimiseks eemalda koogivormi äär ning kaunista kook rohkete mustikatega.

Mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Marjad ja puuviljad


Kommentaarid:

(3.08.2012 21:10:28)
suurepärane kook.
Ene
(6.08.2012 11:33:14)
Proovisin mustika-toorjuustukooki. Imehea! Nami-nami retsepti muutsin nii palju, et Digestive küpsiste asemel kasutasin tavalisi, kuna mul kodus oli neid kaks pakki, šokolaadi panin ka rohkem ja hapukooretarretisse lisasin ka poole sidruni mahla.
Kätlin L @ FB
(11.08.2012 16:13:45)
See on väga maitsev kook,soovitan proovida! Seda enam, et on mustikahooaeg!
Reet M. @ FB
(7.12.2012 11:33:49)
Väga maitsev kook! Kasutasin ka tavalisi küpsiseid. Hapukoore tarretist plaanin teha nüüd ka teiste magustoidude juurde, see oli lihtsalt nii lihtne ja hea.
Agnes
(1.02.2013 21:15:23)
Kas mune tõesti sisusse ei lähe?
K.
(2.02.2013 16:07:29)
Ei, mune tõesti sisse ei lähe, sidusaineks on siin tärklis.
Ja üldse, munad EI OLE kohustuslikuks komponendiks iga koogi ees :)
Pille
(25.02.2013 22:05:51)
Tegin ka, küpsistena kasutasin selliseid muredaid võiküpsiseid sest Digestive poest ei leidnud. Seisis küll öö otsa külmkapis kuid siiski päris tarretiseks see pealmine valge kiht ei läinud aga otse minema ka ei voolanud AGA ma arvan, et see on üks parimaid kooke mis ma üldse teinud-saanud olen. Proovin kindlasti teinekord veel teha ja siis panen sidrunit ka nagu ette nähtud oli (seekord oli sidrun külmkapist jalutama läinud). Igatahes tänud retsepti eest!
Sigrid
(2.05.2013 16:56:45)
Väga hea kook! Sai kiitvaid sõnu külalistelt. MIna lisasin pealmise hapukoore glasuuri hulka ka valget šokolaadi. See annab ka paksust. Igal juhul teen veel. Soovitan.
nodiet
(11.05.2013 18:20:33)
super hea kook!
ainuke asi, mis teisiti tegin oli see, et sidrunikoore asemel pigistasin lihtsalt terve sidruni mahla kooki.
ja see on täpselt selline kook, mis läheb iga päevaga seistes aina paremaks. nii et kui plaanite mingiks sündmuseks selle valmistada, võib vabalt mitu päeva varem valmis teha, seda tahkem on see pealmine kiht ja maitse veelgi parem. serveerides panin peale ka šokolaadikastet. super! :)
Liisa
(14.07.2013 20:46:48)
Mispärast peab tarretiseks hapukoort kuumutama? Kas see on tingimata vajalik?
Kluki
(15.07.2013 15:38:13)
Kluki, želatiin tuleb ju lahustada kuumas/soojas vedelikus. Kui Sa just hapukooretarretisele ei taha midagi lahjenduseks lisada, siis tuleb hapukoort kuumutada. Kui tahad pigem želatiini nt vees lahjendada, siis pead ise hapukoorekogust korrigeerima vastavalt sellele.
Pille
(16.07.2013 9:17:20)
Tõesti hea kook! Tegin seda korduvalt. Lisan veel ühe sidrunimaitselise ülemist kihti (sidrunimahl, vesi, suhkur, želatiin, siis näeb kook eriti läikiv ja ilus välja. :-)
Assyyria
(16.07.2013 19:19:13)
Kas tõesti on vaja eraldi rõhutada, et koogivormi tuleks vahepeal pesta?
Mina

Kommenteeri