Karulauguhummus

Kevadine, karulaugune ja kodumaine versioon Araabiamaades populaarsest kikerhernepastast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kikerherneid

peotäis värsket karulauku

4 sl oliiviõli

2 sl tahiini seesamipastat soovi korral

1 väiksem sidrun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta kikerherned, loputa külma vee all ning nõruta uuesti. 

Peenesta kikerherned, veidi vett ja pestud ning kergelt hakitud karulaugulehed (nt köögikombainis). Sega juurde oliiviõli, soovi korral ka tahiini. Maitsesta julgelt sidrunimahla, soola ja pipraga.

Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.

Kevadiselt karulaugumaitseline hummus sobib hästi nt Gruusia leivaga.

Loe veel:

Mugandatud Shaheeni blogist 2012. aastal (vt Nami-Nami ingliskeelset blogipostitust). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Katrin P @ Facebook
postitatud 06.05.2012 17:08

aitäh retsepti eest! tegin järele ja .. hakkangi vist sellest toituma :)

Aednik
postitatud 06.05.2012 18:06

Supermaitsev sai, läheb kevadisse playlisti ;)

h_s
postitatud 07.05.2012 19:26

Tegin ka seda karulauguhummust ja oli väga maitsev. Natuke vürtskööment panin maitseks ka juurde, see tegi eriti heaks. Ainult et nii ilusat rohelist hummust ma küll ei saanud - ilmselt oli minu arusaam peotäiest karulaugust veidi erinev Pille omast :)

Aire1
postitatud 21.05.2012 10:16

kiidan

Tsheburashka
postitatud 21.05.2012 17:29

Mina olen ka karulauguhummust juba mitu korda teinud, väga hea on :)

Reili
postitatud 03.05.2015 18:20

Jumalik maitse ja veel milline värv!!!

Lepakas
postitatud 14.04.2016 02:21

Hullult hea on, btw.

Pille
postitatud 02.04.2017 18:25

Lemmik! Üks varasemaid fotosid ka, aastast 2012:

Hexy
postitatud 12.05.2017 12:12

Maitsev!