Hautatud Hiina kapsas leeme sees

Peking kapsas ehk petsai ehk 'hiina kapsas' on hiinlaste toidulaual nii hapendatult kui ka värskelt, samuti leemes hautatult. Kapsas esmalt vokitakse õlis, siis hautatakse puljongis ja lõpus rikastatakse kanarasvaga. Viimane etapp on siin asendatud maisitärklise lisamisega, mis annab samuti kreemjama konsistentsi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g hiina kapsast

1.5 sl maapähkliõli

3 küüslauguküünt

2-3 dl kanapuljongit või vett

1 tl soola

0.5 tl purustatud valget pipart

2 tl maisitärklist + paar sl vett soovi korral

Valmistamine

Lõika kapsas ristipidi 5 cm laiusteks ribadeks. Koori küüslauguküüned ja lõika viiludeks. 

Kuumuta vokkpann tuliseks. Lisa õli ning kuumuta, kuni õli on täiesti tuline ja kergelt suitsune. Lisa küüslauk ja voki 15 sekundit. Lisa kapsalehed ja voki 2 minutit. Lisa puljong/vesi ja sool-pipar. Alanda kuumust, kata pann kaanega ning keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni kapsalehed on pehmed.

Tõsta kapsalehed kurnlusika abil pannilt.

Redutseeri pannile jäänud leem (ehk keeda umbes poole võrra kokku). Lisa maisitärklisesegu ja kuumuta, kuni kaste veelgi kokku keeb ja pakseneb*.

Aseta kapsalehed vaagnale, kalla peale kaste ja serveeri kohe.

  • Kui nüüd austalt tunnistada, siis ma nt Nami-Nami Pille keedab lihtsalt kastme kokku ja jätab tärklise lisamata.
  • Taimetoitlastele ja veganitele sobib see roog muidugi vaid siis, kui kanapuljongi asemel köögiviljapuljongit või vett kasutada.
  • Kaubanduses levinud "hiina kapsa" korrektne eestikeelne nimi on Pekingi lehtnaeris ehk Pekingi kapsas ehk petsai (Brassica rapa subsp. pekinensis). Õige hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris on paksoi (Brassica rapa subsp. chinensis). 
     
LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 16.12.2011 12:42

See oli tõeliselt tore leid hiina koolituselt. aga ma panin kapsast c. 900 gr ja 1 tl valget pipart (mul purk Slo'st veel toodud), tegi kogu kupatuse nii pipraseks, et kohe süüa oli raske :) Ma neid Meira ja SM omi pole proovinud, äkki need sellised lahjad variandid...

Karolin
postitatud 09.01.2012 17:37

See hiina kapsas uues kuues on ikka tõeliselt hea mu meelest :)

Annika
postitatud 20.02.2013 22:28

Lihtne ja hea! Ma ei hakanud kastme kokku keetmisega vaeva nägema ja maapähliöli kahjuks polnud, aga tuli ka tavalise neutraalse rapsioliga väga maitsekas.

Ilsu
postitatud 21.02.2013 09:06

See lihtne valmistusviis on selle kapsa olemasolu vajadust mu silmis tunduvalt tõstnud:) Kuna vokkpann on meil rohkem õues kasutuses, siis tegin suurel tavalisel pannil ja sai suurepärane. Olen võimeline sellel viisil valmistatud kapsapea üksi ära sööma:)

Kristel
postitatud 26.11.2013 18:58

Superluks toit!

Pellenovelle
postitatud 31.01.2014 16:29

Pean ütlema, et värskest hiina kapsast ei arva ma midagi ja sellest toidust arvan liigagi hästi. Hämmastav kõrvalroog. Soovitan soojalt (ja leigelt).

Klassiõde Triin
postitatud 31.01.2014 18:31

Tänan. Mul oli just veerand hiinakapsast, just see juurepoolne osa, iidamast-aadamast ajast külmikus ja pead vaevas inspiratsioonipuudus. Nüüd sai see asi kenasti ära lahendatud. Puljongi ja puljongikuubiku puudumise tõttu kasutasin Teriyaki kastet ja austrikastet. Väga maitsev ka niimoodi!