Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Kõrvitsa-kohupiimavorm vegetaarroog

Kui Sulle maitseb klassikaline kohupiimavorm, siis maitseb Sulle kindlasti ka see kõrvitsaga variant. Võid kasutada nii tavalist kui ka muskaatkõrvitsat. 

kuuele

Lõika kõrvits tükkideks ja hauta vähese veega pehmeks (ma lisan poti põhja pool klaasitäit vett, keedan üsna tasasel tulel). Nõruta hästi hoolega, siis jahuta. Tambi keedetud kõrvits kausis katki. 
Sega juurde sidrunimahl ja riivitud koor, kohupiim, jahu, rosinad või kuivatatud jõhvikad ja suhkruga hõõrutud munakollased.
Viimasena lisa vahustatud munavalged.
Küpseta võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud u 26-30 cm ahjuvormis 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2013. a. oktoobrinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Aedviljaroad
  • Magustoidud
  • Vormiroad
  • Kohupiimatoidud


Kommentaarid:

(3.11.2008 20:58:27)
Panin pisut vähem suhkrut ja lisasin rosinaid. Tõeliselt maitsev. Sõin isetehtud maitsestamata jogurtiga.
õunapuu
(6.12.2008 18:07:39)
Üks mõnus ja lahe magustoit kõrvitsast. Osa meist sõi hapukoorega, osa kisselliga.
Zoozi
(8.12.2008 22:36:54)
Tõesti maitsev. Panin ainult munavalgeid (kollaseid oli jäätise sisse tarvis:)) ja jahu asemel pisut rohkem mannat. Rosinaid ka muidugi.
Tiina
(7.09.2010 11:21:06)
See on küll hea asi!!! Tegin laimiga ja ahjus oli ikka kõvasti kauem, ca 1h ja 20 min.
Katrin
(30.10.2010 10:09:08)
Mina olen teinud mitu korda juba seda.
Parem, kui tavaline kohupiimavorm!
Suslikas
(10.12.2011 13:25:17)
Mulle ei maitsenud, aga ülejäänud pere kiitis
Hexy
(28.12.2011 20:24:07)
Väga mõnus ja kohev vormiroog. Siia sobis eriti hästi see "tummine" kõrvits (keeb kiiresti pudruks.
Erka
(8.03.2012 15:50:39)
Tegin, lisasin rosinaid ka ja sai väga maitsev. Eriti mõnus koos metsmaasika-astelpaju kisselliga.
Uduvihm
(19.04.2012 11:28:22)
Tegin selle retsepti järgi, ainult lisasin veel juurde kaneeli ja rosinaid ning pikendasin pisut küpsetusaega. Valmistasin pool originaalretsepti kogusest. Sai väga maitsev. Sõime koos metsmaasika-astelpaju kisselliga.
Uduvihm
(10.02.2013 21:59:42)
Tegin paar päeva tagasi, väga mõnus tuli. Enne püreestamist valasin suurema osa keetmisveest ära, lõpptulemus oli väga mahlane. Sõime tavalise poemustikakisselliga.
M
(20.02.2013 13:01:25)
Kui suurde vormi te selle valasite?
anzeliii
(8.10.2013 17:12:57)
Ei maitsenud, minu jaoks vähe suhkurt :P
Kaire T @ FB
(9.10.2013 21:15:34)
Mulle väga maitses. Pigem isegi tsipa magus :)
Signe P @ FB
(14.12.2013 13:46:16)
Sidrunit ei olnud, aga lisasin piparkoogimaitseainet (jõuluaeg ikkagi) ja kookoshelbeid, kookoshelbeid kasutasin ka riivsaia asemel vormi põhjale ja külgedele raputamises. Väga mõnus. Soojalt niisama. Külmalt sõime tortsu kreeka jogurtiga.
Põrnikas
(14.11.2014 14:09:16)
9584
Pille

Kommenteeri