Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Õuna-juustukakud vegetaarroog

Väga põnevad küpsetised - natuke soolased, natuke magusad scones-tüüpi kakukesed. Õunte eelnev röstimine annab neile eriti mõnusa küpseõunamaitse.

6 suurt kakukest
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks sektoriteks. Laota ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja, lase jahtuda.
Sega kuivained (jahu, 4 sl suhkrut, küpsetuspulber ja sool omavahel).
Pane väikesteks tükkideks lõigatud või köögikombaini. Lisa õunad, riivitud juust, rõõsk koor ja 1 muna. Puista peale kuivainesegu. Sega kiiresti ühtlaseks (madalaimal kiirusel), väldi liigset segamist!
Aseta tainas jahuga ülepuistatud tööpinnale, puista ka peale jahu. Rulli õrnalt umbes 3,5 cm kõrguseks ümaraks kettaks. Lõika ketas 6 sektoriks ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta kakukeste vahele mõni sentimeeter kerkimisruumi.
Sega väikeses kausis allesjäänud muna vähese soolaga. Pintselda kakud pealt munaga, siis puista peale ülejäänud suhkur.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kakud on pealt kaunilt kuldsed.
Tõsta valmis kakud ettevaatlikult metallrestile, lase 10 minutit jahtuda. Siis serveeri.

Algallikas: Bill Yosses & Melissa Clark "The Perfect Finish" (W. W. Norton, 2010, Apple and White Cheddar Scones), mugandatud.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Leib/sai
Küpsetamine
  • Soolased küpsetised
  • Leib/sai
  • Juustutoidud
  • Marjad ja puuviljad


Kommentaarid:

kommentaarid puuduvad,ole esimene

Kommenteeri