Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Röstitud kõrvitsa supp vürtsiõliga vegetaarroog

Kuldkollane kõrvitsapüreesupp, millele annab tekstuuri mandlipuru ning maitset peale niristatud dukkah-õli.

kuuele
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Koori kõrvits, eemalda seemned ning lõika viljaliha 2-3 cm tükkideks. Pane suurele ahjuplaadile. Lisa kooritud ja sektoriteks lõigatud sibul, kooritud küüslauguküüned ning hakitud salveilehed. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale oliiviõli.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kõrvits on pehme. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Samal ajal valmista dukkah ehk vürtsidega pähkli-seemnesegu. Pane vürtsid ja mandlid kuivale pannile ning rösti keskmisel kuumusel aromaatseks ja kergelt kuldseks (ettevaatust! ära kõrveta!)
Võta pann tulelt, kalla vürtsid ja mandlid köögikombaini või uhmrisse ning peenesta jämedakoeliseks pastaks. Sega juurde õli, pane kõrvale.
Kui kõrvits on pehme, siis pane koos sibula ja küüslauguga köögikombaini või kannmiksrisse. Peenesta ühtlasekes püreeks (vajadusel lisa veidi köögiviljapuljongit).
Pane kõrvitsapüree uuesti potti, lisa ülejäänud puljong. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel 15-20 minutit keeda, kuni supp on ühtlane ja kergelt kokku keenud. Sega juurde jahvatatud mandlid, maitsesta.
Serveerimiseks jaota supp soojendatud kaussidesse. Tõsta igale portsjonile veidi dukkah-õli, siis puista peale granaatõunaseemned ja mõni koriandrileht.

Retsept on mugandatud Silvena Rowe'i raamatust "Orient Express". Kui kasutada supi maitsestamiseks köögiviljapuljongit (kanapuljongi asemel), siis sobib see hästi ka taimetoitlastele ja veganitele.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Keetmine/kuumutamine
  • Aedviljaroad
  • Gluteenivaba
  • Supid
  • Vegan-toidud


Kommentaarid:

(16.10.2011 13:37:14)
Põnev, minu elu esimene kõrvitsasupp. Esimese hooga leidsin, et pole üldse minu maitse, kuid süües hakkas meeldima. Mandlid annavad nii maitset kui tekstuuri ja dukkah lisab veel maitset.
Tiina

Kommenteeri