Pealinnakeeks

Klassikaline Pealinna keeks (кекс "Столичный").

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

175 g toasooja võid

175 g suhkrut

3 muna (munamassi 140 g)

soola

1 tl vanillisuhkrut

175 g pestud ja nõrutatud seemneteta rosinaid ja korinte

240 g nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks (võid kasutada puulusikat või miksrit). Lisa ükshaaval ja edasi vahustades munad. Lisa sool, vanillisuhkur ja pestud-nõrutatud rosinad ja korindid. Sega küpsetuspulber jahu hulka, siis lisa jahu ülejäänud tainale ja sega kiiresti ühtlaseks.

Tõsta võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi (10x20x5 cm). Silu märja noaga pealt ühtlaseks, siis tee pikkupidi kerge sisselõige keeksi sisse. (See peaks aitama keeksile omasel praol tekkida.)

Küpseta 160-kraadise ahju keskosas umbes 80-90 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Tee ahjuuks lahti ja lase keeksil ahjus jahtuda.

GOST-i retsept. Pildid tegi Pille

LISA KOMMENTAAR

Mia
postitatud 18.01.2013 12:36

Mis on korint? :)

Ellys
postitatud 15.06.2016 14:42

Miks on valmis keeksi pilt võetud välismaaa saidilt, kas ei tulnud normaalne välja, siiski ?

Kaare
postitatud 15.06.2016 17:30

Ellys, Pille oskab väga kenasid fotosid teha! Kui see sama foto on mõnel väilsmaa saidil, siis tõenäoliselt on see sinna Pille loata sattunud, mitte vastupidi! Anna teada, millisest saidist jutt ja uurime järgi!

Diana Sokolova
postitatud 18.04.2017 20:49

Rosinaid on palju, siis ei pea neid mööda keeksi noaotsaga taga ajama!