Lõhefilee balsamico ja päikesekuivatatud tomatitega
Vahemerelise kattega grillahjus küpsetatud lõhefilee, millele hiljem lisatakse maitseküllane palsamiäädika-päikesekuivatatud tomatite segu. Kuna rooga serveeritakse külmana, siis sobib see hästi rootsi lauale.
Pintselda ahjupann kergelt õliga ja tõsta kuuma grillelemendi alla soojenema.
Siis tõsta lõhefilee kuuma vormi, maitsesta soolahelveste ja musta pipraga. Küpseta kuuma grillelemendi all (või siis 225-kraadises ahjus) küpseks.
Sega omavahel palsamiäädikas, õli (võib olla päikesekuivatatud tomatite purgist), sidrunimahl. Kalla soojale küpsele lõhefileele.
Haki päikesekuivatatud tomatid, kapparid ja murulauk ning puista lõhefileele.
Lase enne serveerimist vähemalt 2 tundi maitsestuda jahedas.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast ANNA (sügis-talv 2010, Balsamicolohi)
Lõhefilee balsamico ja päikesekuivatatud tomatitega
Vahemerelise kattega grillahjus küpsetatud lõhefilee, millele hiljem lisatakse maitseküllane palsamiäädika-päikesekuivatatud tomatite segu. Kuna rooga serveeritakse külmana, siis sobib see hästi rootsi lauale.