Lõhefilee balsamico ja päikesekuivatatud tomatitega

Vahemerelise kattega grillahjus küpsetatud lõhefilee, millele hiljem lisatakse maitseküllane palsamiäädika-päikesekuivatatud tomatite segu. Kuna rooga serveeritakse külmana, siis sobib see hästi rootsi lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g lõhefileed

helbelist meresoola

purustatud musta pipart

Peale:

4 sl palsamiäädikat (balsamico)

2 sl (päikesekuivatatud tomatite maitselist) oliiviõli

2 sl sidrunimahla

3 sl kappareid

3 sl hakitud päikesekuivatatud tomateid õlis

3 sl murulauku

Valmistamine

Pintselda ahjupann kergelt õliga ja tõsta kuuma grillelemendi alla soojenema.
Siis tõsta lõhefilee kuuma vormi, maitsesta soolahelveste ja musta pipraga. Küpseta kuuma grillelemendi all (või siis 225-kraadises ahjus) küpseks.
Sega omavahel palsamiäädikas, õli (võib olla päikesekuivatatud tomatite purgist), sidrunimahl. Kalla soojale küpsele lõhefileele.
Haki päikesekuivatatud tomatid, kapparid ja murulauk ning puista lõhefileele.
Lase enne serveerimist vähemalt 2 tundi maitsestuda jahedas.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast ANNA (sügis-talv 2010, Balsamicolohi)

LISA KOMMENTAAR