Pontšikumuffinid

See retsept on mugandatud ühest Rootsi toidublogist, kus neid kutsuti munkmuffins ehk pontšikumuffinid. Päris pontšikuid need maitselt ei meenuta, aga tegemist on hästi õhuliste ja kergestipudenevate maitsvate muffinitega.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g pehmet võid

200 g suhkrut

2 tk suurt muna

330 g nisujahu (5.5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl riivitud muskaatpähklit

soola

söögisoodat

2.5 dl piima

Peale:

sulatatud võid

kaneeli ja suhkrut

Valmistamine

Vahusta pehme või suhkruga. Klopi ükshaaval vahustades juurde munad. Sega kuivained omavahel, siis sega muna-võivahu hulka. Viimasena sega juurde piim.
Tõsta tainas 12 paberümbrisega vooderdatud muffinvormi sisse.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud.
Võta ahjust välja, pintselda pealt sulavõiga ja siis puista peale ohtralt kaneelisuhkrut.
Lase enne söömist (veidi) jahtuda.
LISA KOMMENTAAR

misst
postitatud 12.05.2013 16:34

Mulle meeldisid! Eriti hea oli see pealmine krõbe kiht. Teen kindlasti veel!