Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Kreeka oapada (roheliste aedubadega) vegetaarroog kiirtoit

See retsept on inspireeritud ühest 1991. aasta soome ajakirjast (Kodin Kuvalehti), aga olen seda aastate jooksul kõvasti mugandanud ja kohendanud, nii et täitsa Nami-nami retsept nüüdseks :) Maitsev vegetaarroog.

Kui serveerid lisaroana, jätkub neljale. Kui vegetaarse pearoana, siis jätkub 2-3 näljasele sööjale.

kolmele kuni neljale

Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta oad ja vajadusel lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, keeduvesi kalla minema. (Külmutatud oad võta lihtsalt paki seest välja).
Haki sibulad. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibulad ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibulad hakkavad klaasjaks muutuma. Ära pruunista!
Lisa tomatikonserv, nõrutatud oad ja niipalju vett, et oad oleksid kaetud (umbes 3-4 dl). Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega.
Hauta keskmisel tulel umbes 20-25 minutit, kuni oad on pehmed ja tomatikaste paksenenud.
Enne serveerimist lisa roale ohtralt hakitud värsket peterselli ja murenda peale fetajuustu.

Serveeri kreeka oapada kas kuumalt, soojalt või külmalt. Kõrvale sobib värske nisuleib, joogiks vesi, õlu või valge vein.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
  • Aedviljaroad
  • Gluteenivaba
  • LCHF e süsivesikutevaene
  • Road kaunviljadest
  • Kreeka/küprose
30 minutit


Kommentaarid:

(3.09.2011 13:08:52)
Mulle maitses!!!
Hexy
(30.03.2014 20:01:33)
Olen seda ilma retseptita teinud ja juurde lisanud pruunistatud hakkliha ja vahukoort. Väääga maitsev kui lisada veel Cayenne'i pipart.
Eleni L @ FB

Kommenteeri