Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sidruni-suvikõrvitsakeeks vegetaarroog

Mahlane suvikõrvitsakook püsib toatemperatuuril värske ligi nädala. Sidruni-tuhksuhkruvõõbaga katmine on rangelt vabatahtlik :)

NB! Kook on laktoosivaba.

kümnele

Määri umbes 1,5liitrine rõngasvorm või tavaline keeksivorm võiga ning puista üle riivsaiaga.

Riivi suvikõrvits ja sidrunikoor.
Sega jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool omavahel.
Vahusta munad suhkruga korralikult heledaks ja kohevaks vahuks. Sega õrnalt juurde õli ning seejärel kuivainesegu. Sega juurde õli riivitud suvikõrvits ja sidrunikoor ning piiniaseemned.
Kalla tainas vormi. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase koogil umbes 15 minutit vormis jahtuda, siis kummuta kook koogialusele. Lase koogil täielikult jahtuda, alles siis eemalda koogivorm.

Kui soovid, siis kaunista kook tuhksuhkruvõõbaga. Selleks lisa pressitud sidrunimahlale nii palju tuhksuhkrut, et saad paraja paksusega võõba. Kalla võõp jahtunud koogile ja lase hetk taheneda.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Aedviljaroad


Kommentaarid:

(12.09.2010 23:51:05)
Ääretult maitsev kook. Mõnusalt mahlane ja sidrunine ning kui on oht, et keegi suvikõrvitsa lisandiga kooki ei söö, siis pole seda tarvis mainida ja nii ei oskaks arvatagi, et seda sinna lisatud on.
Kätrin
(12.08.2012 11:09:09)
Õli asemel võiks ikka võid kasutada. Külmpressitud õli kuumutamist ei talu (tekivad kantserogeensed ühendid) ning rafineeritud õlist on kõik kasulikud ained välja töödeldud.
katjuhh
(12.08.2012 13:57:49)
just vaatasin aias, et suvikõrvits vaja ära võtta kasvamast, et mis teha? Tegin kohe järele, kasutasin tavalist keeksivormi, välimus ja lõhn on nii ahvatlevad, ootan siiski jahtumisfaasid ka ära, et proovida.
Liise V @ FB
(12.08.2012 15:18:45)
Maitses super! Ahjaa, seedermänniseemneid polnud parasjagu kapist võtta, leidsin seemnesegu, kus need sees olid. Mõnus mahlane ja mahe, mitte liigamagus, aga siiski ;)
Liise V @ FB
(12.08.2012 19:51:25)
Super tulemus, mõnusalt siidine. Seemneid ei olnud, aga raputasin vormipõhja mandlilaastusid, Glasuuri alla jäi nii mõnus krõbe mandlikoorik.
Armi T @ FB
(12.08.2012 22:31:29)
jaah, magusat valget lisasin vaid 1dl ja see tundus paras olevat. Aga nädalase säilivuse kohta ei oska midagi öelda, sest kadus niikui niuhti. Väga maitsev.
Õie K @ FB
(14.08.2012 21:15:38)
Täna siis tegin ära selle keeksi. Mitte klassikalises rõngasvormis aga lahtikäivas. Ma ka seemneid ei pannud aga katsetada võib igasugu kraamiga. Ma proovin vist natuke kookoshelbeid või muid seemneid panna tulevikus,et kuidas on. Aga mis üllatuseks oli, et suvikõrvitsat pole üldse tunda. Nii,et kes kardab, et maitse tunda, võivad julgelt proovida. Vähemalt mina ei tundnud küll, et see just suvikõrvitsa keeks oleks olnud :D Aga meeldis jah ja aitähh retsepti eest!!!
Kaja T @ FB
(14.08.2012 21:16:43)
Tehtud ja töökaaslaste poolt ka maitsvaks kiidetud :) glasuur oli toorjuustu oma - sega pakk toorjuustu mõne lusika tuhksuhkru ning tilgakese sidrunimahlaga, ikka nii nagu endale maitseb. ;)
Aire K @ FB
(17.08.2012 9:07:01)
Maitses. Ilmselgelt tuleb veelgi teha :)
Ilsu
(21.08.2012 13:35:39)
mina juba tegin kollase zukiiniga, jube maitsev tuli!
Tiina J @ FB
(23.08.2012 19:50:01)
Imehea keeks! Kadus laualt silmapilkselt, glasuuri tegemiseni ma veel ei jõudnudki :D Eks järgmist keeksi siis glasuurin ka :)
Aniitram
(27.08.2012 12:00:29)
Tegin ka eile sidruni-suvikõrvitsakeeksi. Tundub, et keeks ei kerkinud piisavalt. Tuli kuidagi kummaline. Piltidel tundub hoopis teistsugune, kui minu oma jäi :D Aga sellest hoolimata maitses väga hästi :) Ei teagi, mida valesti tegin..
Triin28
(27.08.2012 12:00:55)
Minul ka esimene keeks ei õnnestunud, maitselt küll hea, aga vajus kokku ja oli veidi nätske. Keeks oli ahjus ettenähtud aja, küpsust kontrollisin tikuga, aga ikkagi vajus ahjust väljavõttes kokku. Ma arvan, et ma siiski vahustasin mune liiga vähe, sest teisel korral vahustasin korralikult heledaks kohevaks vahuks ja keeks õnnestus suurepäraselt.
Liisi
(28.08.2012 14:31:18)
Imeline ja piinia seemned sobisid imehästi. Võrratult maitsev. :)
Tamara K @ FB
(28.08.2012 14:32:10)
Super hea sai,kóik kiitsid ja patsutasid kóhtu,et tee aga veel....!
Kaire T @ FB
(30.08.2012 22:22:16)
Njäm-njäm-njäm. Mul ootas poolik suvikõrvits ideid ja nagu tellitult oli Pille hiljuti sellele retseptile viitava blogipostituse teinud. Mõeldud-tehtud! Aegajalt toidukonservatiivina esinev elukaaslane küll uuris, et kas see on mingsit ökojahust, aga suvikõrvitsast kuuldes tükki söömata ei jätnud. Kollase kõrvitsaga ei jää välimus nii efektne kui rohelisega, aga maitse ja tekstuur on super. Järgmine kord panen ilmselt veidi rohkem sidrunit, glasuur jäi seekord tuhksuhkrupuudusel tegemata.
Niru
(3.10.2012 21:06:51)
Tegin selle taignaga muffineid ja pähklite asemel kasutasin kõrvitsaseemneid.Jube head ja mahlased tulid,seisid kolmanda päevani pehmed,siis said otsa:))))
Mina @ Postimees Arter
(8.11.2012 15:53:55)
tegin ja teen kordades veel.
Karima
(14.08.2013 21:43:29)
Väga maitsev kook. Nüüd hea viis veel suvikõrvitsast midagi head teha ;)
Lemme
(22.08.2013 21:58:46)
Väga maitsev, glasuurini ei jõudnud, ka puru pandi pihta!
saba
(8.09.2013 12:34:28)
Superluks väga maitsev keeks! Tegin kookosrasvaga ning suhkru asemel kasutasin agaavisiirupit. Jahudest panin 2 dl täistera nisujahu ning 1,5 dl täistera kaerajahu. Lisaks tükeldasin sisse ühe väikese Snickersi, et asi liiga tervislikuks kätte ei läheks :)
Maarja
(9.09.2013 16:09:41)
Olen teinud, on küll hea!
Maris V @ FB
(9.09.2013 16:10:14)
jaa, see on hea kook!
Tiina
(13.09.2013 22:38:05)
mõnus kook. Veerandi jahust asendasin tatrajahuga (ma hetkel üldse katsetan selle jahuga suht palju..), annab sellise huvitava lisanüansi.
Põrnikas
(18.10.2013 14:41:48)
see oli väga hea.
Piret R @ FB
(14.12.2013 12:28:30)
Tulemus on ülimaitsev, väga mahlakas ning mis parim osa - keegi ei saa arugi, et mahlakuse saladuseks on suvikõrvits!
Kaju

Kommenteeri