Kõige parem küpsisetort

Kõige mõnusam ja lihtsam versioon Eestis nii populaarsest küpsisetordist, kus vaja läheb vaid küpsiseid ja paksemat hapukoort. Mina katan küpsisetordi enamasti šokolaadiglasuuriga, eriti šokolaadise tordi jaoks kasutan ka šokolaadiküpsiseid.  Võimaluse korral valmista küpsisetort serveerimisele eelneval päeval, siis jõuab hapukoor kenasti küpsistesse imenduda.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3-4 pakki kandilisi küpsiseid (a 180 g)

1-2 dl piima

750 g Saare 20% hapukoort

Šokolaadiglasuur:

100 g tumedat šokolaadi

50 g võid

0.5 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

pärlsuhkrut

Valmistamine

Kasta küpsised korraks piima sisse ja laota vaagnale (3x4 küpsist). Määri peale kolmandik hapukoorest.

Kasta jälle küpsised piima sisse, laota hapukoorekreemile ja kata taas hapukoorega.

Laota peale veel üks kiht piima sisse kastetud küpsiseid.

Šokolaadiglasuuri jaoks murra šokolaad tükkideks ning pane koos või ja rõõsa koorega väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni glasuur on ühtlane.

Määri šokolaadiglasuur koogile, puista kaunistuseks peale pärlsuhkrut.

Hoia järgmise päevani jahedas, et küpsisekihid jõuaksid kenasti läbi imbuda.

LISA KOMMENTAAR

Pupsik
postitatud 10.06.2011 12:10

Tere Kas te oskaksite öelda kus kohast saaks kuressaarest pärlsuhkurt?

Piret
postitatud 02.10.2012 07:28

Tere Pille, Ühes oma postituses viitasid martsipaniga küpsisetordile (ma pole enam kindel, kas tegijaks olid Sina, või keegi teine). Kas jagaksid seda infot/linki uuesti, palun!

tiiu
postitatud 04.04.2013 14:44

Mina teen glasuuri kakao pulber+ tuhksuhkur ja väga ettevaatlikult lisades keeva vett. Segan kuni tekib määritav vaap - kui liiga palju vett, siis ei lähe vaap kõvaks.

Maribel
postitatud 23.08.2013 14:28

Ma teen lihtsamat küpsisetorti

Manfred
postitatud 22.10.2013 22:56

kas torte ei tehtagi ahjus ?

hmm
postitatud 13.01.2014 10:14

Manfred, kooke tehakse ahjus, tortidel ehk ainult põhjad.

K
postitatud 01.02.2014 12:08

Tegelikult on nii ka väga hea kui piima asemel kasta küpsised hoopis kohvi sisse , ja glasuur teha kalevi karamellikommidest :)

xav
postitatud 31.07.2014 08:28

see retsept tundub väga hea olevat, ma proovin seda teha. Siiani olen teinud ise küpsisetorti kohupiima ja hapukoore segust ja ja marju või kokteili puuvilju ja vahest lisan siia sinna veidi moosi ka, küpsised kastan natuke hapuka mahla sisse, kaunistuseks peale kiht kohupiima ja hapukoore segu, millele laon mustriliselt marjad või kompoti puuviljad ja rabutan lõpuks veidi riivitud tumedat shokolaadi peale.

Magusaarmastaja
postitatud 02.08.2014 17:46

Ei tea kas ainult hapukoorega on parem, kui ehk vahukoore ja kohupiimapasta seguga ?

Kristiina
postitatud 28.08.2014 15:10

Eelmisel sünnipäevapeol sõid 6-aastased lapsed selle tordi (4x5 küpsist reas) jäägitult ära, kaunistasin glasuuri M&M-si kommidega. Sünnipäevalaps ei söö muidu üldse hapukoort, tordiga koos aga küll. Väga hea tort!

Kreet
postitatud 06.10.2014 21:11

Elan välismaal ning hapukoort ei leia ühestki poest. Seetõttu mõtlesin, kas oleks võimalik midagi muud selle asemel kasutada?

Pille
postitatud 07.10.2014 16:21

Kreet, kus välismaal? Ma ei usu, et mitte kuskil hapukoort pole ;) Aga põhimõtteliselt sobiks asendamiseks ka paksem kreeka jogurt hästi.

Janely
postitatud 09.05.2015 17:08

TeRe Tere!

mia
postitatud 10.05.2015 00:56

Mõtlesin emadepäevaks teha. Teen üldse väga vähe ise süüa. Glasuur jäi ikka väga vedelaks. Justkui oleks viga. Rõõska koort mitte 0,5dl vaid 0,05dl? Olen kurb, et nii tähtis tort seetõttu nässu läks.