Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad suuremateks tükkideks. Pane koos veega keema ning keeda pehmeks. Võta õunatükid vahukulbiga välja ja hõõru läbi sõela suuremasse vahustamiskaussi.
Lisa kuumale õunaleemele suhkur ning sega, kuni suhkur on lahustunud.
Samal ajal pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette likku. Suru pehmenenud želatiinilehed kuivemaks ning sega ükshaaval kuuma õunasiirupi hulka.
Sega siirup õunapüree hulka, maitsesta vanilliga.
Lase veidi jahtuda, kuni segu kergelt tarretuma hakkab. Siis vahusta mikseriga kohevaks ning jaota magustoidupokaalidesse.
Vahustatud õunatarretis
Õhuline lihtne magusroog. Kasuta hapukaid õunu - kui kodumaiseid õunu saada pole, siis soovitan nt rohelist Granny Smith õuna.