Seafilee verivorsti ja peekoniga

Sea sisefileest rull, mille sisemuses on verivorst ja ümber suitsutatud peekon. Sobib hästi nt jõululauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem sea sisefilee (ca 500 g)

soola ja musta pipart

2-3 saledamat verivorsti

100-125 g suitsutatud peekonit õhukeste viiludena

Valmistamine

Aseta seafilee lõikelauale. Tee terava kokanoaga ühele fileeküljele terav sisselõige piki fileed. Siis keera filee ringi ja tee terav sisselõige piki fileed teisele fileeküljele (kujuta ette kokkusurutud S-tähte). Laota filee lõikelauale ja suru lapikuks 'plaadiks'. Maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga.
Aseta verivorstid piki fileed ja keera seafilee ümber verivorsti tihedasti rulli.
Nüüd laota peekoniviilud lõikelauale teineteise kõrvale, tõsta peale seafileerull ja keera nii, et peekoniviilud oleksid ümber seafilee. Kinnita soovi korral kööginööriga.
Tõsta ahjupannile.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni seafilee on läbi küpsenud ja peekon kaunilt kuldpruun.
Serveeri (pirni- või õuna-)pohlamoosiga.
LISA KOMMENTAAR